- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση
Για μεγέθυνση κάντε κλικ πάνω στην κάρτα
samos

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Συνέντευξη του προπονητή Δημήτρη Σκόυνα

ου Κυρ. Αγγελέτου)
Ο  Δημήτρης Σκούνας ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στο μακρινό 1991, στον Ναυπακτιακό Αστέρα έχει δουλέψει σε πολλές ομάδες μεταξύ αυτών την Αναγέννηση Σάμου το 1992-93, στην ομάδα του Καρλοβάσου το 1993-94, έχει πανηγυρίσει τέσσερες ανόδους από την Δ΄ Εθνική κατηγορία στην Γ΄ Εθνική με την ομάδα του Ναυπακτιακού Αστέρα δύο φορές το 1995-96 και 2010-11 με το Αγερσανί της Νάξου το 1998-99, με τον Α.Ε Χανιά 2000-01.
1. Ερώτηση: Καταρχάς σας καλωσορίζω στην Σάμο και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στους στόχους που έχετε βάλει με την ομάδα .Ποιοι ήταν οι λόγοι που επιλέξατε να έρθετε στην Σάμο για λογαριασμό της Α.Ε Καρλοβάσου.
Απάντηση: Δεν υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι απλώς οι άνθρωποι επειδή γνωριζόμασταν πολύ καλά έτσι πήρα την απόφαση να έρθω εδώ παρότι είχα αρκετές προτάσεις από ομάδες , για εμένα είναι πρωτόγνωρο να δουλεύω σε αυτές τις κατηγορίες

2. Ερώτηση: Ποιος είναι ο Στόχος της ομάδος φέτος
Απάντηση: Ο Στόχος της ομάδος είναι να δουλέψουν οι μικροί και οι μεγάλοι παίκτες έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα πολύ καλό σύνολο και να παίξουν καλό ποδόσφαιρο ώστε να το ευχαριστιόμαστε όλοι.

3. Ερώτηση: Το πρωτάθλημα είναι μικρό σε διάρκεια πόσο μια ομάδα μπορεί να ανταπεξέλθει αφού κάθε Κυριακή θα είναι ντέρμπυ .
Απάντηση: Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα είναι μικρό και πρέπει οι ιθύνοντες να κάνουν κάτι για να γίνει ποιο ανταγωνιστικό, θα έλεγα ίσως θα έπρεπε να γίνει ένας όμιλος και όχι δύο ώστε να δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να παίζουν ποιο πολλά παιχνίδια.


4. Ερώτηση: Σε τι επίπεδο είναι η ομάδα και αν έχει κάνει μεταγραφές
Απάντηση: Πιστεύω τώρα θα αρχίσουν να ανεβάζουν το επίπεδο τους μέσα από την δουλεία που κάνουμε γιατί τα προηγούμενα χρόνια είχαν μάθει σε άλλο τρόπο δουλειάς ενώ τώρα που μπήκαν σε ποιο επαγγελματικά πρότυπα έχω την άποψη πώς θα δείξουν το ταλέντο τους σε βάθος χρόνου, όσο για της μεταγραφές η ομάδα έχει κάνει επαφές με ορισμένους παίκτες αλλά ακόμα δεν είναι ακόμα τίποτα επίσημο

5. Ερώτηση: Πέρυσι η παιδική ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα υποδομής και πολύ παίκτες δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα τι σκέφτεστε θα χρησιμοποιήσετε αυτούς τους παίκτες στο ανδρικό τμήμα ή όχι
Απάντηση: Αυτά τα παιδιά τα έχω δει εδώ και 25 μέρες που είμαι στην Σάμο έχουν τρομερή θέληση και νομίζω άμα συνεχίζουν με τον ίδιο ρυθμό θα έχουν τρομερή εξέλιξη σε βάθος χρόνου και θα τους δοθεί η ευκαιρία να παίξουν εξάλλου αυτός είναι ο στόχος μου να εκμεταλλευτούμε τα δικά μας παιδιά.

6. Ερώτηση: Πως βλέπεται τις εγκαταστάσεις του γηπέδου Καρλοβάσου και τα καινούργια γραφεία τις ομάδος .
Απάντηση: από ότι θυμάμαι έχει αλλάξει από χώμα σε χόρτο και το ταρτάν το οποίο έχει μπει που δεν υπήρχε και αθλούνται τα παιδιά του στίβου και το κλειστό που έγινε που δεν υπήρχε που αθλούνται τα παιδιά του βόλεϊ και του μπάσκετ. Τα αποδυτήρια ήταν στον ίδιο χώρο από ότι θυμάμαι αλλά έχουν εξέλιχθει είναι ποιο νοικοκυρεμένα και για να γίνεις ομάδα ξεκινάς πρώτα από εκεί, βεβαίως για να γίνεις ομάδα χρειάζεται προπονητήριο εφόσον είσαι αναγκασμένος να δίνεις περισσότερη προσοχή στα μικρά παιδιά για να μπορέσεις να βγάλεις παίκτες τους οποίους θα τους χρησιμοποιήσεις στην πρώτη ομάδα πρέπει να δώσεις μεγαλύτερη έμφαση στις προπονητικές εγκατάστασης. 

7. Ερώτηση: Η ομάδα ξεκινάει με μείον 2 βαθμούς στο πρωτάθλημα πόσο δύσκολο είναι να καλυφθούν.
Απάντηση: Αυτό είναι δεδομένο παίζοντας καλό ποδόσφαιρο αν είναι μικρή διάρκεια του πρωταθλήματος σε παιχνίδια θα κάνουμε ότι καλύτερο για τους μείον δύο βαθμούς 

8. Ερώτηση: Είχατε άλλη πρόταση από μεγαλύτερη κατηγορία.  
Απάντηση: Δουλεύω τόσα χρόνια στην Γ΄ Εθνική λογικό είναι να είχα προτάσεις, ήρθα εδώ γιατί όπως είπα στην αρχή γιατί γνωρίζω τούς ανθρώπους της διοίκησης αλλά μου αρέσει που έχω να κάνω με μικρά παιδιά ώστε να μάθουν ποδόσφαιρο και αυτό για μένα θα είναι κάτι που θα με ευχαριστήσει ίσως περισσότερο από κάποιες ομάδες που πήγα στο παρελθόν που μου έβαζαν το '' μαχαίρι στο λαιμό" για να πάρω το πρωτάθλημα,

9. Ερώτηση: Θα σας ενδιέφερε να ασχοληθείτε στην μικτή Σάμου
Απάντηση: Εγώ έχω το δίπλωμα το βιογραφικό μου αλλά άλλοι είναι υπεύθυνοι για αυτή την απόφαση εγώ είμαι εδώ.                 

Ευχαριστώ πολύ
Συνέντευξη, σύνταξη, διόρθωση
 Κυρ. Αγγελέτος αθλητικός Δημοσιογράφος

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Νίκος Βασίλας: «Ψηλά μέσα από το σύνολο!»

(Του Νίκου Οικονόμου)
Νεαρός μεν, ώριμος δε! Αυτό το δίπτυχο είναι ο μαγικός συνδυασμός, βάσει του οποίου πορεύεται ο Νίκος Βασίλας σε αυτό το ξεκίνημα της καριέρας του, η οποία ευελπιστεί να έχει μακρά πορεία!

Συνέντευξη στην εφημερίδα «ΩΡΑ των σπορ»

Μόλις 19 ετών είναι ο αριστεροπόδαρος άσος της ΑΕ Καραϊσκάκης, ωστόσο μέχρι στιγμής πραγματοποιεί ένα-ένα τα βήματα της βελτίωσης, μέσω της οποίας έρχονται και οι προσωπικές επιβραβεύσεις. Αυτό που ενδιαφέρει τον νεαρό ποδοσφαιριστή, είναι να διακριθεί μέσα από τη συλλογική δουλειά.

Ποιος είναι, όμως, ο Νίκος Βασίλας;
Ο νεαρός, ταλαντούχος ποδοσφαιριστής γεννήθηκε το 1996 στη Φλωριάδα Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, όπου και κατοικεί με την οικογένειά του. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο το 2006 από τις ακαδημίες του Σκουφά Κομποτίου, ανέβηκε γρήγορα στο παιδικό τμήμα του συλλόγου και παράλληλα έκανε προπονήσεις με την ανδρική ομάδα. Σιγά-σιγά, σε πολύ μικρή ηλικία, εδραιώθηκε στην 18αδα των ανδρών. Εκεί, ο νεαρός ποδοσφαιριστής απέδειξε ότι διαθέτει πλούσιο ταλέντο, κερδίζοντας σύντομα την εμπιστοσύνη του προπονητή του, τον οποίο γρήγορα δικαίωσε.

Ο αριστεροπόδαρος άσος, που καλύπτει όλη την αριστερή πλευρά του γηπέδου με μεγάλη επιτυχία, έγινε αναντικατάστατος στην ενδεκάδα της ομάδας του. Έπαιξε τέσσερα συνεχόμενα χρόνια στην πρώτη ομάδα του Σκουφά, που πρωταγωνίστησε στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Άρτας. Κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και παραλίγο την άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Το καλοκαίρι του 2014 μεταγράφηκε στην ΑΕ Καραϊσκάκης, με την οποία πρωταγωνίστησε στη Γ΄ Εθνική, έχοντας έντεκα συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Μάλιστα, η ομάδα του έχασε την άνοδο στη football league την τελευταία αγωνιστική, μετά την ήττα της από τον ΑΟ Τρίκαλα. Ο Νίκος Βασίλας μίλησε στην «ΩΡΑ των σπορ» για τις μέχρι τώρα εμπειρίες του στο ποδόσφαιρο, αλλά και τις επιδιώξεις του για το μέλλον.

-Νίκο, τι είναι για σένα το ποδόσφαιρο;
«Πάντα μου άρεσε ο αθλητισμός και ειδικά το ποδόσφαιρο, με το οποίο επέλεξα να ασχοληθώ σε μικρή ηλικία. Το ξεκίνησα σαν χόμπι και πλέον έχει γίνει τρόπος ζωής»!


-Πως είναι η ζωή ενός ποδοσφαιριστή;«Είναι πραγματικά δύσκολο να είσαι ποδοσφαιριστής, ειδικά όταν έχει υψηλές βλέψεις. Απαιτούνται πολλές θυσίες! Και μόνο το γεγονός ότι πρέπει να βγεις από την καθημερινότητα σου και να αφοσιωθείς σε αυτό, τα...λέει όλα»


-Πως αισθάνθηκες όταν έφυγες από τον Σκουφά Κομποτίου μετά από οκτώ χρόνια, για να αγωνιστείς στην ΑΕ Καραϊσκάκης;
«Σίγουρα δεν ήταν και η πιο εύκολη απόφαση να φύγω από την ομάδα που ξεκίνησα την ποδοσφαιρική μου καριέρα. Ωστόσο, από τη στιγμή που μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω ένα βήμα παραπάνω στο ποδόσφαιρο, δεν θα γινόταν να την χάσω! Πάντως, ο Σκουφάς θα έχει για πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου! Από εκεί ξεκίνησα το...όνειρό μου»!


-Είναι εύκολο το άλμα από το τοπικό πρωτάθλημα στη Γ' Εθνική;
«Καθόλου! Κάθε άλλο! Είναι αρκετά δύσκολο, όμως μετά από αρκετή υπομονή και δουλειά κατάφερα να κάνω αυτό το άλμα! Βέβαια, με περιμένει ακόμη πολλή δουλειά».


-Ποια είναι μέχρι τώρα η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή στην καριέρα σου;
«Οι καλύτερες στιγμές ήταν η πρόταση που δέχθηκα να παίξω για την ΑΕ Καραϊσκάκης, αλλά και το πρωτάθλημα που κατέκτησα με τον Σκουφά Κομποτίου. Από την άλλη, η χειρότερη στιγμή μέχρι τώρα ήταν η πρόσφατη απώλεια της ανόδου στη football league, με την ομάδα της ΑΕ Καραϊσκάκης».

-Κάνοντας την αυτοκριτική σου, ποιο θεωρείς ότι είναι το δυνατό σου σημείο και ποιο το αδύνατο;«Σίγουρα κάνω αυτοκριτική, όμως δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Θεωρώ πως είναι καλύτερο και πιο σωστό να με κρίνουν οι άλλοι».

-Υπάρχει κάποια στιγμή που θα ήθελες να ξεχάσεις;
«Κάποια συγκεκριμένη, όχι! Όμως, υπάρχουν πράγματα που θέλει ένας ποδοσφαιριστής να ξεχάσει, κυρίως όταν χάνει ένα κύπελλο, ένα πρωτάθλημα, μια άνοδο ή και κάποιες άλλες, προσωπικές στιγμές».


-Ποιά είναι τα όνειρά σου για το μέλλον;
«Είναι το ίδιο που είχα από μικρό παιδί: να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται στο ποδόσφαιρο και αυτό προσπαθώ να το καταφέρω μέσα από το σύνολο. Προσπαθώ με κάθε τρόπο να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της, για να πάρω κι εγώ το μερίδιο που θα μου αναλογεί».


-Κάτι για το τέλος;
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους έχω συνεργαστεί μέχρι σήμερα: προπονητές, μέλη διοικήσεων και πολλούς άλλους, γιατί ο καθένας με βοήθησε ξεχωριστά με τον δικό του τρόπο να προχωράω. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου, πρώην και νυν, έναν-έναν ξεχωριστά».
(Νίκος Οικονόμου http://samossport.blogspot.gr/)

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Οι παραιτήσεις δεν έχουν τέλος στο ΝΠΔΔ Δ.Ο.Π.ΠΟ.Ν.Α.Σ. Παραιτήθηκε η κα Ζωή Τσερέ – Πυργιώτη

Αναδημοσίευση από www.RadioCafe 102,4.gr
Οι παρατήσεις φαίνεται ότι δεν έχουν τέλος στο ΝΠΔΔ του Δήμου Σάμου Δ.Ο.Π.ΠΟ.Ν.Α.Σ. Αυτή τη φορά παραιτήθηκε η κα Ζωή Τσερέ – Πυργιώτη, η κα Ίριδα Κοζώνη, ο κ. Ανδρέας Πίττας, ενώ ορίσθηκε νέο μέλος μετά το θάνατο του Αχιλλέα Μανδάλου. Τις παραιτήσεις ανακοίνωσε η κα Άννη Ανδρεάδου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου, ενώ ανέφερε ότι οι παραιτήσεις γίνονται για προσωπικούς λόγους. Σ ’ εκείνο το σημείο επενέβη η κα Τσερέ, λέγοντας ότι η δική της παραίτηση γίνεται για άλλους λόγους και ζητήθηκε ν΄ αναγνωσθεί η επιστολή παραίτησής της όπως και έγινε. Η επιστολή παραίτησης έχει ως εξής:
Προς τον κ. Δήμαρχο Σάμου
Κοιν: 1) κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
2) κα Πρόεδρο ΔΟΠΠΟΝΑΣ
Θέμα: Επιστολή παραίτησης από μέλος του ΔΣ του ΔΟΠΠΟΝΑΣ
Κύριε Δήμαρχε
Ως μέλος του ΔΣ του ΔΟΠΠΟΝΑΣ χειριζόμουν τα σχετικά με τη Φιλαρμονική του Δήμου ζητήματα. Στη συνεδρίαση της 22-06-2015, συζητήθηκε το θέμα «βελτίωση της λειτουργίας της φιλαρμονικής». Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης, ουδείς αναρωτήθηκε πως λειτουργούσε η φιλαρμονική μέχρι στιγμής. Η κα πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ όφειλε να το γνωρίζει για να μπορέσει να βελτιώσει, ή αν δεν γνώριζε (όπως ισχυρίστηκε) όφειλε να ρωτήσει και να πληροφορηθεί (από τους παρόντες συμβούλους, ο κ. Σβερκίδης σας βεβαιώνω ότι γνώριζε). Αυτό που θεωρώ σπουδαίο ζήτημα ηθικής τάξης είναι ότι συζητήθηκε ένα θέμα που με αφορούσε στη συνεδρίαση κι εγώ απουσίαζα.
Με απόφαση του ΔΣ του ΔΟΠΠΟΝΑΣ ορίστηκα υπεύθυνη για τα χορευτικά (τμήματα παραδοσιακών χορών συλλόγων) Ανατολικής Σάμου. Προ ημερών, ερήμην μου, προσκλήθηκαν τα εν λόγω χορευτικά για ν’ αποφασίσουν σχετικά με τις εκδηλώσεις για τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες AEGAN REGATTA. Όπως πληροφορήθηκα, οι προσκλήσεις έγιναν τηλεφωνικά από τον κ. Σβερκίδη (δεν γνωρίζω με τίνος την εντολή ή με ποια ιδιότητα).
Θεωρώ λοιπόν κ. Δήμαρχε ότι αυτές οι συμπεριφορές προσβάλλουν τη νοημοσύνη μου, δεν οικοδομούν σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών και δεν διαμορφώνουν κλίμα συνεργασίας για την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού. Επειδή είναι ψυχοφθόρο και ανώφελο να διαπληκτίζομαι διαρκώς και επειδή δεν δέχομαι να έχω διακοσμητικό ρόλο, σας υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του ΔΣ του ΔΟΠΠΟΝΑΣ

Με τιμή
Ζωή Τσερέ – Πυργιώτη
Σάμος 13-08-2015


Να υπενθυμίσουμε ότι πρίν λίγους μήνες είχαν παραιτηθεί από το Δ.Ο.Π.ΠΟ.Ν.Α.Σ. ο πρόεδρος κ. Γιώργος Διακοσταμάτης και ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Μανδουραράκης. Η παραίτηση της κας Ζωής Τσερέ – Πυργιώτη έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Στη θέση της κας Ζωής Τσερέ – Πυργιώτη τοποθετήθηκε ο κ. Ανδρέας Βασιλάκης με αναπληρωματικό τον κ. Πάρη Παπαγεωργίου, στη θέση του αποβιώσαντος Αχιλλέα Μανδάλου ο κ. Παναγιώτης Κορδονούρης με αναπληρωματικό τον κ. Κυπριανό Παπακωνσταντίνου, στη θέση της κας Ίριδας Κοζώνη ο κ. Αλεξανδρής Σκρίνος, ενώ στη θέση του κ. Ανδρέα Πίττα ο κ. Γεώργιος Αβραμίδης. Στη θέση της προέδρου του Δ.Ο.Π.ΠΟ.Ν.Α.Σ. να υπενθυμίσουμε ότι βρισκεται η κα Άννη (Σουλτάνα) Ανδρεάδου και στη θέση της αντιπροέδρου η κα Βασιλική (Βίκυ) Γρύλλου. 
Αλέξης Κομνηνός                      
H φωτογραφία είναι από το www.aegaio.blogspot.gr