- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση
Για μεγέθυνση κάντε κλικ πάνω στην κάρτα
samos

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Νίκος Βασίλας: «Ψηλά μέσα από το σύνολο!»

(Του Νίκου Οικονόμου)
Νεαρός μεν, ώριμος δε! Αυτό το δίπτυχο είναι ο μαγικός συνδυασμός, βάσει του οποίου πορεύεται ο Νίκος Βασίλας σε αυτό το ξεκίνημα της καριέρας του, η οποία ευελπιστεί να έχει μακρά πορεία!

Συνέντευξη στην εφημερίδα «ΩΡΑ των σπορ»

Μόλις 19 ετών είναι ο αριστεροπόδαρος άσος της ΑΕ Καραϊσκάκης, ωστόσο μέχρι στιγμής πραγματοποιεί ένα-ένα τα βήματα της βελτίωσης, μέσω της οποίας έρχονται και οι προσωπικές επιβραβεύσεις. Αυτό που ενδιαφέρει τον νεαρό ποδοσφαιριστή, είναι να διακριθεί μέσα από τη συλλογική δουλειά.

Ποιος είναι, όμως, ο Νίκος Βασίλας;
Ο νεαρός, ταλαντούχος ποδοσφαιριστής γεννήθηκε το 1996 στη Φλωριάδα Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, όπου και κατοικεί με την οικογένειά του. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο το 2006 από τις ακαδημίες του Σκουφά Κομποτίου, ανέβηκε γρήγορα στο παιδικό τμήμα του συλλόγου και παράλληλα έκανε προπονήσεις με την ανδρική ομάδα. Σιγά-σιγά, σε πολύ μικρή ηλικία, εδραιώθηκε στην 18αδα των ανδρών. Εκεί, ο νεαρός ποδοσφαιριστής απέδειξε ότι διαθέτει πλούσιο ταλέντο, κερδίζοντας σύντομα την εμπιστοσύνη του προπονητή του, τον οποίο γρήγορα δικαίωσε.

Ο αριστεροπόδαρος άσος, που καλύπτει όλη την αριστερή πλευρά του γηπέδου με μεγάλη επιτυχία, έγινε αναντικατάστατος στην ενδεκάδα της ομάδας του. Έπαιξε τέσσερα συνεχόμενα χρόνια στην πρώτη ομάδα του Σκουφά, που πρωταγωνίστησε στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Άρτας. Κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και παραλίγο την άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Το καλοκαίρι του 2014 μεταγράφηκε στην ΑΕ Καραϊσκάκης, με την οποία πρωταγωνίστησε στη Γ΄ Εθνική, έχοντας έντεκα συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Μάλιστα, η ομάδα του έχασε την άνοδο στη football league την τελευταία αγωνιστική, μετά την ήττα της από τον ΑΟ Τρίκαλα. Ο Νίκος Βασίλας μίλησε στην «ΩΡΑ των σπορ» για τις μέχρι τώρα εμπειρίες του στο ποδόσφαιρο, αλλά και τις επιδιώξεις του για το μέλλον.

-Νίκο, τι είναι για σένα το ποδόσφαιρο;
«Πάντα μου άρεσε ο αθλητισμός και ειδικά το ποδόσφαιρο, με το οποίο επέλεξα να ασχοληθώ σε μικρή ηλικία. Το ξεκίνησα σαν χόμπι και πλέον έχει γίνει τρόπος ζωής»!


-Πως είναι η ζωή ενός ποδοσφαιριστή;«Είναι πραγματικά δύσκολο να είσαι ποδοσφαιριστής, ειδικά όταν έχει υψηλές βλέψεις. Απαιτούνται πολλές θυσίες! Και μόνο το γεγονός ότι πρέπει να βγεις από την καθημερινότητα σου και να αφοσιωθείς σε αυτό, τα...λέει όλα»


-Πως αισθάνθηκες όταν έφυγες από τον Σκουφά Κομποτίου μετά από οκτώ χρόνια, για να αγωνιστείς στην ΑΕ Καραϊσκάκης;
«Σίγουρα δεν ήταν και η πιο εύκολη απόφαση να φύγω από την ομάδα που ξεκίνησα την ποδοσφαιρική μου καριέρα. Ωστόσο, από τη στιγμή που μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω ένα βήμα παραπάνω στο ποδόσφαιρο, δεν θα γινόταν να την χάσω! Πάντως, ο Σκουφάς θα έχει για πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου! Από εκεί ξεκίνησα το...όνειρό μου»!


-Είναι εύκολο το άλμα από το τοπικό πρωτάθλημα στη Γ' Εθνική;
«Καθόλου! Κάθε άλλο! Είναι αρκετά δύσκολο, όμως μετά από αρκετή υπομονή και δουλειά κατάφερα να κάνω αυτό το άλμα! Βέβαια, με περιμένει ακόμη πολλή δουλειά».


-Ποια είναι μέχρι τώρα η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή στην καριέρα σου;
«Οι καλύτερες στιγμές ήταν η πρόταση που δέχθηκα να παίξω για την ΑΕ Καραϊσκάκης, αλλά και το πρωτάθλημα που κατέκτησα με τον Σκουφά Κομποτίου. Από την άλλη, η χειρότερη στιγμή μέχρι τώρα ήταν η πρόσφατη απώλεια της ανόδου στη football league, με την ομάδα της ΑΕ Καραϊσκάκης».

-Κάνοντας την αυτοκριτική σου, ποιο θεωρείς ότι είναι το δυνατό σου σημείο και ποιο το αδύνατο;«Σίγουρα κάνω αυτοκριτική, όμως δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Θεωρώ πως είναι καλύτερο και πιο σωστό να με κρίνουν οι άλλοι».

-Υπάρχει κάποια στιγμή που θα ήθελες να ξεχάσεις;
«Κάποια συγκεκριμένη, όχι! Όμως, υπάρχουν πράγματα που θέλει ένας ποδοσφαιριστής να ξεχάσει, κυρίως όταν χάνει ένα κύπελλο, ένα πρωτάθλημα, μια άνοδο ή και κάποιες άλλες, προσωπικές στιγμές».


-Ποιά είναι τα όνειρά σου για το μέλλον;
«Είναι το ίδιο που είχα από μικρό παιδί: να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται στο ποδόσφαιρο και αυτό προσπαθώ να το καταφέρω μέσα από το σύνολο. Προσπαθώ με κάθε τρόπο να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της, για να πάρω κι εγώ το μερίδιο που θα μου αναλογεί».


-Κάτι για το τέλος;
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους έχω συνεργαστεί μέχρι σήμερα: προπονητές, μέλη διοικήσεων και πολλούς άλλους, γιατί ο καθένας με βοήθησε ξεχωριστά με τον δικό του τρόπο να προχωράω. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου, πρώην και νυν, έναν-έναν ξεχωριστά».
(Νίκος Οικονόμου http://samossport.blogspot.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια :