- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση
Για μεγέθυνση κάντε κλικ πάνω στην κάρτα
samos

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Άρθρο 23 Υποβολή ενστάσεων


1.            Ενστάσεις επιτρέπεται να υποβάλλονται μόνο από τις διαγωνιζόμενες ομάδες
στους μεταξύ τους αγώνες, για τους παρακάτω αποκλειστικά λόγους:

α)    Για αντικανονικότητα του γηπέδου (μη τήρηση των διατάξεων του άρθρου 9

του παρόντος Κανονισμού),
β)    Για παράβαση διατάξεων του άρθρου 12 του παρόντος Κανονισμού, σχετικά
με τον ορισμό διαιτητών ή βοηθών διαιτητών ή την αντικατάσταση των
ορισθέντων.

γ)   Για αντικανονική διακοπή αγώνα, που οφείλεται σε αναιτιολόγητη και
αντίθετη με τους Κανονισμούς απόφαση του διαιτητή,
δ)   Για εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή διατάξεων από το διαιτητή που
σχετίζονται με τη συμπλήρωση των ομάδων, μετά την έναρξη του αγώνα,
 ε)    Για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή που, υποχρεωτικά, πρέπει να
κατονομάζεται.   Στην  περίπτωση   αυτή  πρέπει   να  αναφέρονται   οι
συγκεκριμένοι λόγοι στους οποίους στηρίζεται η ένσταση.
Η ένσταση αυτή μπορεί να στρέφεται κατά οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή -
τακτικού   ή   αναπληρωματικού-   ο   οποίος   αγωνίστηκε,   από   τους
αναγραφόμενους στο Φ.Α.
στ) Για πλαστοπροσωπία ποδοσφαιριστή, που πρέπει υποχρεωτικά να
κατονομάζεται.   Η  ένσταση  αυτή   μπορεί  να  στρέφεται   κατά  ενός,
περισσοτέρων ή και όλων των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν, που θα
πρέπει να κατονομάζονται, ζ)    Για παράλειψη παρουσίας ιατρού κατά την διεξαγωγή του αγώνα, όπου   απαιτείται.
η)    Κατά του κύρους του αγώνος ο οποίος ετελέσθη μη νομίμως και κατά παράβασιν διατάξεως του Κ.Α.Π. ή της εγκριθείσης προκήρυξης.

2.            α)    Οι ενστάσεις των περιπτώσεων α',  β' και στ' της προηγούμενης
παραγράφου αυτού του άρθρου, καταχωρούνται στην οικεία στήλη στο Φ.Α. από τους αρχηγούς των ομάδων που ενίστανται, πριν από την έναρξη του αγώνα, με εξαίρεση την ένσταση πλαστοπροσωπίας ποδοσφαιριστή, η οποία υποβάλλεται μέχρι την υπογραφή του Φ.Α. και με την προϋπόθεση ότι ο διαιτητής θα έχει ειδοποιηθεί σχετικά -μέσα στον αγωνιστικό χώρο- από  τον αρχηγό της ενιστάμενης ομάδας μέχρι τη λήξη της διάρκειας του αγώνα και της τυχόν παράτασης του. Στην περίπτωση αυτή, ο διαιτητής, έχει την υποχρέωση να δώσει εντολή στον ποδοσφαιριστή (ή στους ποδοσφαιριστές) κατά του οποίου στρέφεται η ένσταση, να μη φύγει από το γήπεδο, μέχρις ότου συγκεντρώσει και καταχωρήσει στο Φ.Α. τα απαραίτητα στοιχεία που θα βοηθήσουν το αρμόδιο όργανο στην εκδίκαση της ένστασης (στοιχεία ταυτότητας, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, χρώμα μαλλιών και ματιών, άλλα εμφανή σημεία, δείγμα υπογραφής κ.λπ).

Επίσης ο διαιτητής έχει την υποχρέωση να κρατήσει την κατάσταση υγείας και τα δελτία αθλητικής ιδιότητας των αγωνιζομένων ποδοσφαιριστών κατά των οποίων στρέφεται η ένσταση και να τα παραδώσει στη διοργανώτρια μαζί με το Φ.Α.

β) Τα προαναφερόμενα ισχύουν και για την περίπτωση αντικατάστασης, αποχώρησης ή αποβολής ποδοσφαιριστή, εφ' όσον η ένσταση πλαστοπροσωπίας που στρέφεται εναντίον του έγινε πριν ή κατά την αντικατάσταση, αποχώρηση ή αποβολή του.

γ) Η άρνηση του ποδοσφαιριστή να συμμορφωθεί στην παραπάνω εντολή του διαιτητή -την οποία ο τελευταίος υποχρεούται να σημειώσει στις παρατηρήσεις του στο Φ.Α.- θεωρείται ως ομολογία του ιδίου και της ομάδας του για τη διάπραξη του παραπτώματος.

δ) Οι ενστάσεις των περιπτώσεων α', β' και στ' της προηγούμενης παραγράφου αυτού του άρθρου, υποβάλλονται προς αποφυγή καθυστερήσεων, ως προς το χρόνο έναρξης και λήξης του αγώνα, στο διαιτητή με σημείωμα, που περιγράφει το είδος και τους λόγους της ένστασης, με υπογραφή του αρχηγού της ενιστάμενης ομάδας. Το σημείωμα αυτό υποβάλλεται εις διπλούν, υπογράφεται από τον αρχηγό της αντίπαλης ομάδας, αντίγραφο δε αυτού παραλαμβάνει το αντίπαλο σωματείο. Ο διαιτητής κατά την κρίση του εφ' όσον δεν καθυστερεί η έναρξη του αγώνα κατά τον προβλεπόμενο χρόνο επιτρέπει την καταχώρηση της στο Φ.Α. διαφορετικά είναι υποχρεωμένος να προβεί στην καταχώρηση κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ή και μετά το τέλος του αγώνα.

3. Για τις ενστάσεις που υποχρεωτικά καταχωρούνται στο Φ.Α. κατατίθεται από την ενιστάμενη ομάδα επί ποινής απαραδέκτου - μέσα σε δύο (2) εργάσιμες ημέρες από τη διεξαγωγή του αγώνα- το ανάλογο χρηματικό παράβολο. Σε περίπτωση μη κατάθεσης του και μόνο για τις περιπτώσεις α' και στ' της παρ. 1 του παρόντος άρθρου, κατατίθεται από τη διοργανώτρια η οποία με μέριμνα της, το εισπράττει από την υπόχρεη ομάδα.

4.            Στις περιπτώσεις που οι ενστάσεις καταχωρούνται στο Φ.Α., ο διαιτητής έχει την
υποχρέωση να γράψει τις σχετικές με το αντικείμενο της ένστασης παρατηρήσεις
του στο Φ.Α., αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα και πριν από την υπογραφή του
Φ.Α.


Παράβαση των διαιτητών για την υποχρέωση της παρούσης και της παραγράφου 2δ του ιδίου άρθρου συνεπάγεται την παραπομπή του στην Ε.Δ. με υποχρεωτική ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον ενός (1) μηνός.

5.            α)    Οι ενστάσεις των περιπτώσεων γ', δ', ε', ζ' και η' της παρ. 1 αυτού του
άρθρου, υποβάλλονται στη διοργανώτρια, με συστημένη επιστολή ή με αποδεικτικό επίδοσης, μέσα σε δύο (2) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα που έγινε ο αγώνας, η οποία δεν υπολογίζεται. Όλες οι παραπάνω ενστάσεις που αποστέλλονται στη διοργανώτρια με συστημένη επιστολή, διαβιβάζονται υποχρεωτικά επί ποινής απαραδέκτου και μέσω FAX εντός της παραπάνω προθεσμίας.

β) Κατ' εξαίρεση, είναι υποχρεωτική η καταχώρηση στο Φ.Α. της ένστασης αντικανονικής συμμετοχής που αφορά ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε ως αναπληρωματικός χωρίς να έχει αναγραφεί στο Φ.Α. πριν από την έναρξη του αγώνα και ποδοσφαιριστή που ξανασυμμετείχε σε αγώνα ενώ είχε αντικατασταθεί ή αποβληθεί από αυτόν.

γ) Οι ενστάσεις αυτές πρέπει να συνοδεύονται από το ανάλογο τέλος λειτουργίας επιτροπής και χρηματικό παράβολο, επί ποινή απαραδέκτου..

Δεν υπάρχουν σχόλια :