- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση
Για μεγέθυνση κάντε κλικ πάνω στην κάρτα
samos

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Γ΄ Εθνική -2ος Όμιλος Νότου 9η Αγωνιστική Πολυκράτης- Πόλις Καλλιθέας 77-71


Ο Άϊ Βασίλης είχε μείνει στο Πυθαγόρειο και πανηγύρισε τη νίκη του Πολυκράτης
Για μας που ξέραμε τα αγωνιστικά προβλήματα του Πολυκράτη (απουσία Γιαννουκάκη, τραυματισμό Κρασόπουλου, μικρό ρόστερ ομάδας), το συγκεκριμένο παιχνίδι φάνταζε πολύ δύσκολο έστω για τον Πολυκράτη να είναι ακόμη και κοντά στο σκορ. Όμως στο μπάσκετ, όπως γενικά και σε κάθε άθλημα όταν παίζεις με ψυχή όλα τα προβλήματα φαντάζουν πολύ μικρά μπροστά στο πάθος για τη νίκη.
Έτσι έγινε και με τον Πολυκράτη. Ο προπονητής του χρησιμοποιώντας 7 παίκτες, διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι, οι παίκτες του έπαιξαν με πάθος, ήταν πάντα κοντά στο σκόρ με τον Πόλις, ενώ όταν κάποια στιγμή (ειδικά στο 3ο δεκάλεπτο) έδειξαν ότι σιγά – σιγά παρατάνε το παιχνίδι λόγω της κούρασης, γιατί φυσικά ο Πόλις είχε περισσότερες επιλογές από τον πάγκο, οι φωνές του έδειξαν να ξυπνάνε την ομάδα. Ο Πόλις στα μισά του 3ου δεκαλέπτου είχε πάρει μια «καλή διαφορά» (54 – 61), αλλά δεν μπόρεσε ν’ αντέξει την πίεση των παικτών του Πολυκράτη που αν και είχαν κουραστεί εντούτοις πίεζαν συνέχεια με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να κάνουν εύκολα το λάθος.
Το 4ο δεκάλεπτο ήταν το καλύτερο δεκάλεπτο που είδαμε φέτος στο Πυθαγόρειο. Με την είσοδο του Καραβασίλη στον αγωνιστικό χώρο, ο Πολυκράτης είχε ταχύτητα τόσο σε επίθεση όσο και σε άμυνα, αλλά και ευστοχία στην επίθεση γιατί του έβγαιναν τα συστήματα και σούταραν ανενόχλητοι προς το αντίπαλο καλάθι.
Ο Πολυκράτης άξιζε τη νίκη, ήταν καλύτερος στο 4ο δεκάλεπτο, είχε τα σούτ, ενώ έπαιξε και πολύ καλή άμυνα σε αντίθεση με τον Πόλις που αρκετοί παίκτες βρέθηκαν εκτός κλίματος αγώνα. Προσπάθησαν μόνο λίγοι να διασώσουν το όνομα της ομάδας.
Τρίτη νίκη για τον Πολυκράτη επί ενός σημαντικού αντιπάλου και τώρα ατενίζει τη συνέχεια του πρωταθλήματος διαφορετικά. Από τον Πόλις ξεχώρισαν οι Παντελιάδης, Κασπαριάν και Παρισός, ενώ από τον Πολυκράτη όλοι προσπάθησαν να πετύχουν το καλύτερο και το πέτυχαν. Εκτός από το Μυτιληνού που φόρτωσε με πολλούς πόντους το αντίπαλο καλάθι, ο Καραβασίλης έκανε τη διαφορά στο 4ο δεκάλεπτο σημειώνοντας 10 πόντους (2 τρίποντα + 4 ελεύθερες βολές) και έδωσε στον Πολυκράτη το σίγουρο σουτ. Και πάλι ξαναλέμε ότι όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του Πολυκράτη έδωσαν τη ψυχή τους για αυτή τη νίκη, την πρώτη του 2012.
Τα δεκάλεπτα: 16-16, 35-35, 52-57, 77-71.
ΑΟ Πολυκράτης (Ρουμελιώτης): Αλεξίου 16 (2), Πρόκος 10, Καραβασίλης 10 (2), Μυτιληνού 28 (3), Καποτάς 7, Τσουρής, Κρασσόπουλος 6.
Πόλις ΑΣ Καλλιθέας (Ζωντός): Μπογδανίδης 6 (2), Συγλέτος 3 (1), Παντελιάδης 21 (1), Παπαϊωσήφ 7 (1), Σολωμός 4, Κασπαριάν 15 (1), Κανέλλης 2, Σαρίκας 2, Παρίσος 11.
Διατητές: Μπλέτσας - Λογοθέτης.
Πηγη www.samosbasket.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :