- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση
Για μεγέθυνση κάντε κλικ πάνω στην κάρτα
samos

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Απόρριψη ένστασης πλαστοπροσωπίας


Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ Σάμου κατά τη συνεδρίασή του, την Παρασκευή 27/01/2012 αποφάσισε :
Α - Την απόρριψη της ένστασης πλαστοπροσωπίας,
η οποία υποβλήθηκε από το Σωματείο ΑΠΣ «ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ» κατά ποδ/στη του Σωματείου ΑΣΠΕΜΣ ΣΠΑΘΑΡΑΙΩΝ στον αγώνα Πρωτ/τος Β΄ Κατηγορίας ΕΠΣ Σάμου της 21/1/2012, αφού έλαβε υπόψη τα εξής δεδομένα:
α) Η ένσταση καταχωρίσθηκε στην οικεία στήλη του Φ.Α. και μέχρι την υπογραφή του, δόθηκε σημείωμα εις διπλούν στον Διαιτητή του αγώνα και πήρε αντίγραφο αυτού το Σωματείο ΑΣΠΕΜΣ ΣΠΑΘΑΡΑΙΩΝ, (προ της υπογραφής του Φ.Α.), κατονομάζεται ο ποδ/στης του (ΚΟΝΔΥΛΗΣ Γ) τόσο στην οικεία στήλη του Φ.Α. όσο και στο σημείωμα, κατατέθηκε εμπρόθεσμα στην ΕΠΣ Σάμου το προβλεπόμενο από την Προκήρυξη του εν λόγω Πρωτ/τος παράβολο των πενήντα (50)€ από το ενιστάμενο Σωματείο και παραδεκτώς ως εκ τούτων συζητήθηκε και εκδικάσθηκε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23, παραγρ. 1,2,3 του ΚΑΠ/ΕΠΟ.
β) Στην Γνωμοδότηση Δικηγόρου, που ζητήθηκε από το Δ.Σ. της ΕΠΣ Σάμου, διατυπώνεται η γνώμη, ότι η ένσταση πρέπει να απορριφθεί για τους λόγους που καταγράφονται σ’ αυτή.
Κατόπιν τούτων αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία η απόρριψη της ένστασης για τους εξής λόγους ουσίας:
α) Δεν συγκεντρώθηκαν από τον Διαιτητή τα απαραίτητα στοιχεία του ποδ/στη κατά του οποίου στράφηκε η ένσταση (ταυτότητας, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά , χρώμα μαλλιών κ.λ.π.) σύμφωνα με τη διάταξη της παραγρ. 2α του άρθρου 28 ΚΑΠ/ΕΠΟ.
β) Δεν μπορεί να θεμελιωθεί άρνηση και κατά συνέπεια ομολογία (παραγρ 2γ, άρθρου 28 ΚΑΠ/ΕΠΟ) του ποδ/στη να συμμορφωθεί με εντολή του Διαιτητή να μη φύγει από το Γήπεδο, πριν την εφαρμογή των παραπάνω (α) υποχρεωτικών ενεργειών του, επειδή δεν δόθηκε εντολή στον ποδ/στη απευθείας αλλά επιχειρήθηκε να γίνει αυτό μέσω του Αρχηγού της ομάδας του κατά παράβαση της ρητής διάταξης της ίδιας παραπάνω (α) παραγράφου και άρθρου του ΚΑΠ/ΕΠΟ, με αποτέλεσμα να φύγει ο ποδ/στης από το Γήπεδο ενώ ο Αρχηγός της ομάδας του δεν είχε νομική υποχρέωση να διαβιβάσει την εντολή του Διαιτητή ούτε και υπάρχει δυνατότητα εξακρίβωσης με ασφάλεια αν τελικά μεταβιβάσθηκε ή όχι η εν λόγω εντολή Διαιτητή στον Ποδ/στη.
Β – Τον επανορισμό και συνέχιση
του αγώνα Πρωτ/τος Β΄Κατηγορίας ΕΠΣ Σάμου της 21/1/2012 ΑΣΠΕΜΣ ΣΠΑΘΑΡΑΙΩΝ – ΑΠΣ ΑΓ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, από το 6Ο λεπτό κατά το οποίο διακόπηκε λόγω ομίχλης με μέχρι τότε αποτέλεσμα μηδέν (0) – μηδέν (0), με τους ίδιους όρους που υπήρχαν κατά τη διακοπή του (π.χ. αριθμός ποδ/στών, αριθμός τερμάτων), σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 21, παραγρ. 1 ε του ΚΑΠ/ΕΠΟ.
Γ- Την παραπομπή Διαιτητή για πειθαρχικό έλεγχο στο Τοπικό Όργανο Διαιτησίας ΕΠΣ Σάμου, ως εξής :
ΑΡΑΠΟ Γ. για παράβαση διατάξεων του άρθρου 23, παραγρ. 2α και 4, αναφορικά με τη διαδικασία εντολής προς ποδ/στη να μην αποχωρήσει από το Γήπεδο, με αποτέλεσμα να μην έχει αυτος δυνατότητα συλλογής και αναγραφής στο Φ.Α. στοιχείων του, ύστερα από υποβολή ένστασης πλαστοπροσωπίας κατά ποδ/στη του Σωματείου ΑΠΕΜΣ ΣΠΑΘΑΡΑΙΩΝ, στον αγώνα Πρωτ/τος Β΄ Κατηγορίας ΕΠΣΣ της 21/1/2012 ΑΣΠΕΜΣ ΣΠΑΘΑΡΑΙΩΝ – ΑΠΣ ΑΓ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ , που είχε ορισθεί Διαιτητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :