- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση
Για μεγέθυνση κάντε κλικ πάνω στην κάρτα
samos

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ Διαμαρτυρία : Θα θέλαμε να ενημερώσουμε την Περιφέρεια αν δεν το γνωρίζει ότι και στην Ικαρία και στους Φούρνους υπάρχει αθλητισμός

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
 Στις 11-3-2015 στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου εγκρίθηκε το ετήσιο πρόγραμμα για τον αθλητισμό στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για το 2015. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος για όλη την περιφέρεια ήταν 80.000  euro ,ποσό πάρα πολύ χαμηλό. Έγινε βέβαια μια πολύ δίκαια μοιρασιά ,από 20.000 euro στα τέσσερα νησιά της περιφέρειας, την Λέσβο ,την Χίο, την Σάμο και την Λήμνο. Έχουν εξαιρεθεί η Ικαρία και οι Φούρνοι. Και υπάρχει το μεγάλο ερώτημα : ξέχασαν ότι και η Ικαρία και οι Φούρνοι ανήκουν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ? ή μήπως δεν ανήκουν ? ή κάποιοι δεν θέλουν να ανήκουν ? Μπορεί χρήματα να μην έδωσαν τουλάχιστον θα έχουν το φιλότιμο θα μας απαντήσουν το γιατί αγνοήθηκαν τα δύο αυτά νησιά ?
Επίσης θα θέλαμε να ενημερώσουμε την Περιφέρεια αν δεν το γνωρίζει ότι και στην Ικαρία και στους Φούρνους υπάρχει αθλητισμός. Και μπορεί να μην έχουμε πάρει τα τελευταία χρόνια καμία επιχορήγηση από την Περιφέρεια και την Ομοσπονδίες , υπάρχουν όμως στα νησιά μας 7 Αθλητικοί Σύλλογοι με τμήματα  ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϋ, στίβου, ταεκβοντό και σκάκι .
Είναι τυχαίο το ότι από τα 4 γήπεδα ποδοσφαίρου της επαρχίας μόνο το ένα έχει άδεια και βέβαια χωρίς χόρτο στον αγωνιστικό χώρο.
Είναι τυχαίο ότι την περσινή χρονιά δεν διοργανώθηκε πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στο νομό λόγω έλλειψης γηπέδων και εφέτος γίνεται χωριστά σε Σάμο και Ικαρία γιατί δεν υπάρχει η συγκοινωνία μεταξύ των νησιών που να εξυπηρετεί την μετακίνηση των ομάδων .
Απουσιάζει από τις εκδηλώσεις ακόμα και το διεθνές τουρνουά σκακιού  ΙΚΑΡΟΣ που διεξάγεται κάθε χρόνο ,εδώ και 37 χρόνια συνεχώς, στην Ικαρία και που ίσως να είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός  στην περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου .
Αυτές οι νοοτροπίες και πολιτικές των πελατειακών σχέσεων και της εξυπηρέτησης των υμετέρων έχουν φέρει την χώρα στην κατάσταση που είναι σήμερα . Και που δυστυχώς εξακολουθούν και υπάρχουν .
Τουλάχιστον θα έχουμε μια απάντηση η όπως συνήθως θα υπάρχει η σιωπή με την ελπίδα ότι με τον χρόνο θα ξεχαστεί όπως γίνεται πάντα .
Αυτοί όμως που έχουν υποστεί την αδικία δεν ξεχνούν ……
 Παναγιώτης  Τσαρνάς
 Πρόεδρος του Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :