- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση
Για μεγέθυνση κάντε κλικ πάνω στην κάρτα
samos

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Συνέντευξη της αθλήτριας και αρχηγού της γυναικείας ομάδας του Διαγόρα Ραχών Ικαρίας Κυριακής Καρούτσου.

Έχουν  περάσει περίπου δυο χρόνια  από τότε που έχει δημιουργηθεί γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου στις Ράχες Ικαρίας.
Μια από τους αρχηγούς  της η Κυριακή  Καρούτσου   μίλησε στο "samossport" και στο Νίκο Οικονόμου.
Είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας, ανύπαντρη.  Αυτήν την περίοδο είναι άνεργη, αλλά τα καλοκαίρια εργάζεται  ως  εποχιακός υπάλληλος σε εστιατόριο . Η Κυριακή Καρούτσου  αγωνίζεται στη θέση του  μεσοεπιθετικού.

Να σας ευχηθώ καλή χρονιά
Να σας ευχηθώ  και εγώ καλή χρονιά & εύχομαι το 2015 να "ξημερώσει" περισσότερες χαρούμενες μέρες για όλους μας.

1)Πως  δέχτηκαν οι συγχωριανοί σας τη δημιουργία γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου ;
Ήταν ένα γεγονός που δημιούργησε ποικίλα σχόλια θετικά και αρνητικά όπως  συμβαίνει  συνήθως  στο άκουσμα σε καθετί καινούργιο. Όμως η ικανοποίηση για μας ήρθε όταν  πραγματοποιήθηκε ο πρώτος φιλικός αγώνας με την γυναικεία ομάδα του Κουρσάρου ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα η προσπάθεια που δείξαμε μέσα στο παιχνίδι απέσπασε το χειροκρότημα από τον κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει  για πρώτη φορά  στην Ικαρία γυναικείο ποδόσφαιρο.

2)Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το ποδόσφαιρο ;
Αν και  το ποδόσφαιρο θεωρείται από  τους περισσότερους  ανδροκρατούμενο άθλημα δε παύει να είναι ένα άθλημα που σου επιτρέπει πρώτα  απ΄όλα να γυμνάσεις το σώμα σου, να μπορείς να συνυπάρχεις μέσα σε μια ομάδα, να μάθεις να πειθαρχείς στους κανόνες του, να δημιουργείς προοπτική εξέλιξης στην ομάδα. Όλα αυτά συντέλεσαν στο να ασχοληθώ εγώ και οι υπόλοιπες κοπέλες της ομάδας με το ποδόσφαιρο.
Με την επιλογή μου  να συμμετέχω στην γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου "βρήκα" την σχέση μου με την μπάλα σε όχι ένα πρωτόγνωρο στάδιο, καθώς από την παιδική μου ηλικία... μου άρεσε να αξιοποιώ τον ελεύθερό μου χρόνο σε αθλητικές δραστηριότητες!"

3)Από πόσες αθλήτριες  αποτελείται η ομάδα ;
Φέτος έχει αλλάξει η σύσταση της ομάδας παρότι υπήρξαν κάποιες  αποχωρήσεις ,το κάλεσμα για έλευση νέων ατόμων κρίθηκε επιτυχής καθώς την ομάδα αυτή τη σαιζόν την απαρτίζουν 28 άτομα.

4)Πόσο δύσκολες είναι οι προπονήσεις ;
Όλα ξεκινάνε από τον τρόπο  που μας αντιμετωπίζει ο προπονητής μέσα στο γήπεδο. Κάθε φορά το πρόγραμμα της προπόνησης που μας ετοιμάζει μας προδιαθέτει καλή διάθεση, σοβαρότητα, συγκέντρωση και πειθαρχία. Οι προπονήσεις μας γίνονται 2 φορές την εβδομάδα και διαρκούν 2 ώρες. Επομένως κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει ότι οι προπονήσεις μας έχουν βαθμό δυσκολίας.

5)Πόσο  σας βοηθάει ο προπονητής  σας ;
Ο προπονητής μας ήταν ο πρώτος  άνθρωπος  που από  την αρχή πίστεψε σε μας και στις δυνατότητές μας να γινόμαστε κάθε φορά και καλύτερες. Είναι καθαρά υπεύθυνος για την οργάνωση του παιχνιδιού μας και τη συλλογική μας απόδοση καθώς προσπαθεί να μας μεταδώσει τις γνώσεις του πάνω στο ποδόσφαιρο σε κάθε μας προπόνηση.

6)Μετά από εσάς δημιουργήθηκαν άλλες τρεις  γυναικείες ομάδες σκέφτεστε να επιδιώξετε να πραγματοποιηθεί   γυναικείο πρωτάθλημα στο νόμο Σάμου;
Είμαστε χαρούμενες που αποτελέσαμε πηγή έμπνευσης για να δημιουργηθούν και άλλα γυναικεία τμήματα ποδοσφαίρου γιατί χωρίς αυτά δυσκολεύεται και ο δικός μας λόγος ύπαρξης. Στόχος της ομάδας είναι να πραγματοποιηθεί  γυναικείο πρωτάθλημα στο νομό Σάμου. Με αυτή τη δήλωση θέλουμε να ενθαρρύνουμε τις ήδη υπάρχουσες ομάδες και γιατί όχι στη δημιουργία νέων ομάδων όπου η αντίληψή τους να συμβαδίζει με τη δική μας ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο μπορεί ν΄ανθίσει.

 7)Ποια είναι τα όνειρα σας για την ομάδα  σας ;
Η επιθυμία της ομάδας είναι η συμμετοχή της  σ΄ένα επίσημο πρωτάθλημα και όταν επιτευχθεί αυτό να φανούμε ανταγωνιστικές μέσα στο γήπεδο.

 8)Τι θυσίες κάνετε για να ασχοληθείτε με το ποδόσφαιρο ;
Η ενασχόλησή μας με το ποδόσφαιρο  απαιτεί ορισμένες θυσίες όπως :έλλειψη προσωπικού χρόνου, ώρες ξεκούρασης, μελέτης σχολείου, διασκέδασης και άλλων δραστηριοτήτων. Πιστεύουμε ότι η επιλογή μας αυτή μας δικαίωσε .Όταν κάτι σε γεμίζει τόσο πολύ  ό,τι θυσίες και να κάνεις το αποτέλεσμα και οι εμπειρίες που αποκομίζεις μέσα από αυτό σε ευχαριστεί.

 9) Πως αντέδρασε η οικογένειά σας όταν τους είπατε ότι θα ασχοληθείτε με ένα καθαρά ανδροκρατούμενο  άθλημα;
Η αρχική της αντίδραση θεωρήθηκε διστακτική αλλά με το πέρασμα του χρόνου το αποδέχτηκαν αγκάλιασαν την προσπάθειά μας και έγιναν φίλαθλοι της ομάδας.

10)Ποιες είναι οι προσωπικές  σας φιλοδοξίες ;
Οι προσωπικές μας φιλοδοξίες είναι όπως προαναφέραμε η συμμετοχή της ομάδας μας σ΄ένα επίσημο πρωτάθλημα. Για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου κρίνεται απαραίτητη η αδειοδότηση  του γηπέδου μας όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

11) Τι πιστεύετε για το μέλλον της ομάδα σας  θα αντέξει στο πέρασμα του χρόνου;
Πιστεύουμε ότι υπάρχει μέλλον γιατί υπάρχει όρεξη, ενθουσιασμός και το βασικό υπάρχουν στην ομάδα πολλά νέα κορίτσια που θα παίζουν πολλά χρόνια ακόμα.Για το τέλος θα ήθελα να σας εκφράσω την εκτίμηση μου για το ενδιαφέρον που δείχνετε για την πορεία μας και το βήμα που δίνετε για προβολή του γυναικείου ποδοσφαίρου μέσω του samossport!

Ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι κάθε επιτυχία





Δεν υπάρχουν σχόλια :