- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση
Για μεγέθυνση κάντε κλικ πάνω στην κάρτα
samos

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Επιτέλους φτιάξτε το Δημοτικό στάδιο Σάμου. Βοηθείστε τους αθλητές και τις αθλήτριες του στίβου


Την Κυριακή (18/01) το μεσημέρι, γίναμε μάρτυρες ενός γεγονότος που μόνο θλίψη μας προκάλεσε. Συγκεκριμένα, διεξάγονταν ο αγώνας κυπέλου ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Ένωσης Βαθύλου Πανσαμιακού – Πολυκράτης. Στο δεύτερο ημίχρονο, περίπου είκοσι λεπτά πριν τελειώσει ο αγώνας, ποδοσφαιριστής της Ένωσης τραυματίζεται σε σημείο κοντά στο αριστερό του μάτι και τρέχει αίμα. Η γιατρός του αγώνα βλέποντας την εξέλιξη της φάσης, από το έντονο ενδιαφέρον της να δώσει αμέσως τις πρώτες βοήθειες στον ποδοσφαιριστή και κρατώντας τις τσάντες που περιείχαν φαρμακευτικό υλικό, τρέχοντας, σκόνταψε επάνω στο άθλιο ταρτάν του μοναδικού κουλουάρ που υπάρχει επάνω στο στάδιο και πέφτει κάτω.


Η γιατρός χτυπημένη παρόλα αυτά, σηκώνεται και νιώθοντας πόνο τόσο στο πόδι, όσο και στο ισχύον , δίνει τις πρώτες βοήθειες στον ποδοσφαιριστή κι αμέσως μετά δίνει τις πρώτες βοήθειες στον εαυτό της.

Το συγκεκριμένο περιστατικό το δημοσιεύουμε για τον εξής λόγο: Για την απαράδεκτη κατάσταση που βρίσκεται το ταρτάν στο μοναδικό κουλουάρ που υπάρχει επάνω στο στάδιο. Ένας υποτυπώδης διάδρομος ταχύτητας, όπου εκεί οι αθλήτριες και οι αθλητές του τμήματος στίβου της Αναγέννησης (ο μοναδικός που υπάρχει στο νησί), προπονούνται στα λεγόμενα 50άρια, στο σπρίντ, αλλά και στο άλμα σε μήκος και τριπλούν.


Ο συγκεκριμένος τάπητας εκτός ότι είχε ατέλειες από την αρχή που τοποθετήθηκε, με την πάροδο των ετών έχει λιώσει σε ορισμένα σημεία, με αποτέλεσμα αλλού να υπάρχει τάπητας και αλλού τσιμέντο, κάτι που αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τους αθλητές και αθλήτριες με πρώτο γεγονός να πάθουν ένα μεγαλοπρεπές διάστρεμμα.

Είναι ντροπή εν έτη 2015, τα παιδιά του στίβου της Αναγέννησης να προπονούνται κάτω από αυτές τις συνθήκες. Χωρίς καμιά βοήθεια, χωρίς καμιά αθλητική υποδομή. Κι όμως παρόλα αυτά που βιώνουν και νιώθουν στο πετσί τους, τα παιδιά, όποτε ταξιδεύουν εκτός Σάμου, πάντα γυρνούν με διακρίσεις. Και όλα αυτά συμβαίνουν μέχρι να τελειώσουν το σχολείο. Όταν φεύγουν από το νησί και σπουδάζουν αλλού, ευνόητο είναι ότι ζητούν μεταγραφή για άλλη ομάδα. Κι έτσι χάνονται οι διακρίσεις από τον Σύλλογο του νησιού σε μεγαλύτερες ηλικίες. Αν είχαμε όμως σωστές υποδομές, ίσως τα παιδιά εξακολουθούσαν ν’ αγωνιζόταν με τα χρώματα της Αναγέννησης.



Να πάμε και στους αθλητές –τριες της Αναγέννησης που ασχολούνται με τις ρίψεις. Ακόντιο, σφύρα και σφαίρα. Με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους κάνουν τις ρίψεις μη τυχόν και γίνει ατύχημα με άλλους αθλητές του ποδοσφαίρου. Όταν γίνονται οι δοκιμαστικές ρίψεις ή θα πρέπει να είναι άδειο το γήπεδο ή θα πρέπει να υπάρχει και η ανάλογη ασφάλεια από την επιτήρηση του προπονητή ή του εφόρου.

Στο υποτιθέμενο σκάμμα που υπάρχει, μια ελαφρά στρώση με άμμο και από εκεί και κάτω τσιμέντο με ότι αυτό συνεπάγεται. Και πως προστατεύεται; Με μουσαμάδες διαφημιστικούς από καταστήματα που προφανώς δεν τα χρειαζότανε.

Και ρωτάμε. Εκείνη η περίφημη έκταση στη θέση «Μαϊτοχώρι» που προοριζόταν για προπονητήριο ρίψεων, αλήθεια τι γίνεται; Μήπως είναι ακόμα ένα μπαζωμένο χωράφι; Γιατί δεν φτιάχνεται έστω υποτυπωδώς; Να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των αθλητών αλλά και ν’ αποσυμφορήσει το Δημοτικό Στάδιο Σάμου.


Καλό θα ήταν ο ΔΟΠΠΟΝΑΣ με εντολή του ή να σταματήσει τις προπονήσεις των αθλητών και αθλητριών στίβου και να κρίνει ακατάλληλο το συγκεκριμένο χώρο στο Δημοτικό στάδιο Σάμου ή να προβεί στην ανακατασκευή του και συντήρησή του. Για να μη γράφουμε για τραυματισμούς που τυχόν θα γίνουν…. Σήμερα νιώσαμε υπερήφανοι για τα παιδιά που αθλούνταν σε τόσο άθλιες συνθήκες που ίσως και να μην υπάρχουν σε κανένα άλλο στάδιο της Ελλάδας. Άλλωστε οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους.

Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015 στις 19:00, το τμήμα στίβου της Αναγέννησης, θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο κλειστό γυμναστήριο των Γυμνασίων Σάμου. Καλό θα ήταν οι Δημοτικοί άρχοντες, αλλά και οι υποψήφιοι βουλευτές που θα περάσουν από εκεί για να ευχηθούν, να μπορέσουν να δώσουν υπόσχεση στα παιδιά ότι θα βοηθήσουν όλοι μαζί για να γίνουν τα πράγματα καλύτερα.

Όσο αφορά τα υπόλοιπα έργα στο Δημοτικό στάδιο Σάμου, η προθεσμία για να πάρει οριστική άδεια εκπνέει στις 8 Φεβρουαρίου 2015. Και υπολείπονται πολλά ακόμα για να πάρει άδεια…

Αλέξης Κομνηνός (19-01-2015, 22:55)

Δεν υπάρχουν σχόλια :