- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση
Για μεγέθυνση κάντε κλικ πάνω στην κάρτα
samos

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΡΙΨΗΣ ΕΥΦΛΕΚΤΩΝ

 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
Όπως γνωρίζετε, κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο παρουσιάσθηκε στα Γήπεδα το φαινόμενο της ρίψης από φιλάθλους φωτοβολίδων, κροτίδων και λοιπών εύφλεκτων υλικών, γεγονός που εγκυμονεί άμεσους κινδύνους πρόκλησης σωματικών βλαβών στους ποδ/στές, Διαιτητές, Παρατηρητές, Γιατρούς, φιλάθλους κλπ.
ο Δ.Σ. της ΕΠΣ κατά τη συνεδρίαση του της 22/2/12, συζήτησε διεξοδικά το πρόβλημα και αποφάσισε:
α) Ότι πρέπει να προστατευθεί η σωματική ακεραιότητα όλων των παραπάνω, η οποία κινδυνεύει σε αγώνες και δυστυχώς κινδυνεύει ακόμα και η ζωή τους σε ακραίες περιπτώσεις. Η εν λόγω προστασία αποτελεί άμεση ανάγκη και προτεραιότητα για την ΕΠΣ η οποία απαιτεί την πάταξη του φαινομένου.
β) Να απευθύνει τις παρακάτω εντολές προς τους Διαιτητές της ΕΠΣΣ, με παράλληλη ενημέρωση τους για τα ισχύοντα των Κανονισμών ΕΠΟ, όταν συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΕΝΤΟΛΕΣ
1) Όπως πρέπει να γνωρίζετε από τη διάταξη της παραγρ.3, άρθρου 15 του ΠΚ/ΕΠΟ, απαγορεύεται η ρίψη πάσης φύσεως αντικειμένων στον κυρίως χώρο του γηπέδου (μέσα από την εσωτερική περίφραξη) ή στις κερκίδες του γηπέδου, ιδιαίτερα πυρσών, φωτοβολίδων , κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και οποιονδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού.

2) Όπως επίσης πρέπει να γνωρίζετε από τους κανόνες του Παιχνιδιού Ποδοσφαίρου « Κανόνας 5 – 0 Διαιτητής » σελίδα 141-δεύτερη παράγραφος, προβλέπεται ότι: “Εάν ριφθεί ένα αντικείμενο από ένα θεατή και κτυπήσει τον Διαιτητή έναν από τους βοηθούς Διαιτητές ή έναν παίκτη ή αξιωματούχο ομάδος, ο Διαιτητής μπορεί να επιτρέψει την συνέχεια του αγώνα, να διακόψει τον αγώνα προσωρινά ή οριστικά, ανάλογα με την σοβαρότητα του περιστατικού. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να αναφέρει το περιστατικό (-κα) στις αρμόδιες αρχές”

3) Με βάση τα παραπάνω ο Διαιτητής είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος να αποφασίσει για το τι πρέπει να γίνει, όταν γίνονται στους αγώνες ρίψεις αντικειμένων.

4) Έτσι από τώρα και στο εξής καλείσθε να εφαρμόσετε υποχρεωτικά και απαρέγκλιτα τα παραπάνω στους αγώνες των Τοπικών μας Διοργανώσεων:

α) Πριν από την έναρξη των αγώνων ο Διαιτητής καλεί και ενημερώνει τους υπεύθυνους των αγωνιζόμενων ομάδων (Εκπρόσωποι, Προπονητές, Πρόεδροι Δ.Σ.) καθώς και τον Παρατηρητή Αγώνα, ότι, αν ριφθεί έστω και ένα (1) εύφλεκτο αντικείμενο, από τα αναφερόμενα παραπάνω, σε οποιονδήποτε χώρο του Γηπέδου μέσα από την εξωτερική του περίφραση ή το φυσικό του όριο (κερκίδες, αγωνιστικό χώρο, κυρίως Γήπεδο) θα προβεί σε προσωρινή διακοπή του αγώνα, χρονικής διάρκειας κατά τη κρίση του, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους υπεύθυνους των ομάδων να πάρουν τα κατά τη κρίση τους μέτρα, ώστε να μην υπάρξει επανάληψη ρίψης ή ρίψεων. Αν εν τούτοις ύπάρξει μετά την προσωρινή διακοπή επανάληψη ρίψης έστω και ενός (1) εύφλεκτου αντικειμένου θα προβεί άμεσα στην οριστική διακοπή του αγώνα.

β) Σε κάθε περίπτωση από τις παραπάνω, υποχρεωτικά σημειώνει στο Φ.Α. τα συμβάντα με απλή περιγραφή τους, σημειώνοντας, αν είναι αυτό δυνατό, την προέλευση των φιλάθλων σε σχέση με τις ομάδες, που έριξαν τα αντικείμενα βοηθούμενος σε αυτό και από τον Παρατηρητή Αγώνα (προέλευση φιλάθλων), ο οποίος επίσης έχει υποχρέωση στην Έκθεση του να καταγράψει, ό,τι σχετικό έχει υποπέσει στην αντίληψη του.

5) Προς άρση τυχόν άγνοιας ή παρανοήσεων επισυνάπτουμε τις διατάξεις των άρθρων 14 και 26 του ΠΚ/ΕΠΟ, που αναφέρονται στις ευθύνες των ομάδων (γηπεδούχων και φιλοξενούμενων).

Δεν υπάρχουν σχόλια :