- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση
Για μεγέθυνση κάντε κλικ πάνω στην κάρτα
samos

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. της ΕΠΣ Σάμου, έχοντας υπόψη διάφορες φήμες, που έχουν κυκλοφορήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, αναφορικά με αλλοίωση από τον Διαιτητή του πραγματικού αποτελέσματος του αγώνα Πρωταθλήματος Β΄ Κατηγορίας της 19/2/2012 ΑΠΣΦ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ- ΑΡΗΣ ΠΛΑΤΑΝΟΥ έχει την υποχρέωση να ενημερώσει την φίλαθλη κοινή γνώμη για τα εξής:
Σύμφωνα με τη διάταξη του Κανονισμού Ερασιτεχνικών Πρωτ/των (ΚΑΠ) της ΕΠΟ άρθρο 15, παραγρ 1 στ « Ο αριθμός των τερμάτων που πέτυχε ή δέχθηκε καθεμιά από τις ομάδες βεβαιώνεται με τις υπογραφές διαιτητή, βοηθών διαιτητών και αρχηγών των ομάδων στο Φύλλο Αγώνα». Έτσι κανένας άλλος πλην αυτών των συντελεστών του αγώνα δικαιούται να βεβαιώσει το αποτέλεσμά του.
Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 15, παραγ.5 του ΚΑΠ/ΕΠΟ «οι αρχηγοί των διαγωνιζόμενων ομάδων έχουν δικαίωμα να διατυπώνουν στο Φύλλο Αγώνα τυχόν διαφωνίες ή επιφυλάξεις τους»
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15, παραγρ. 8:
α) Το Φύλλο Αγώνα αποτελεί μέσο απόδειξης (μοναδικό) τόσο για το κύρος αγώνα, όσο και για τον πειθαρχικό έλεγχο.
β) Επιτρέπεται ανταπόδειξη των λοιπών παρατηρήσεων του διαιτητή με βάση τα στοιχεία και μόνο που προκύπτουν από τις εκθέσεις εντεταλμένων, σχετικά με τη διεξαγωγή του αγώνα, προσώπων (εκθέσεις παρατηρητών αγώνα, παρατηρητών διαιτησίας)
γ) Χρήση οπτικών μέσων (πχ βίντεο, φωτογραφίες) ως αποδεικτικού υλικού, επιτρέπεται αυτεπαγγέλτως (από τη διοργανώτρια) ή κατόπιν καταγγελίας, αποκλειστικά και μόνο στις περιπτώσεις διαπίστωσης λανθασμένης αναγραφής υπαίτιου ποδ/στη και παράβασης που διαπράχθηκε και δεν τιμωρήθηκε από τον διαιτητή, διότι διέλαθε της προσοχής του.
δ) Ακολουθούσες τη σύνταξη του Φύλλου Αγώνα εκθέσεις διαιτητών, σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να ανταποδείξουν το Φύλλο Αγώνα στο σύνολο του, παρά μόνο να χρησιμεύσουν ως στοιχεία διευκρίνισης ή συμπλήρωσης των αναγραφόμενων στο Φύλλο Αγώνα παρατηρήσεων του διαιτητή.
4) Έτσι και με βάση τα παραπάνω επιβαλλόμενα από τον ΚΑΠ /ΕΠΟ υποχρεωτικά προς εφαρμογή από την κάθε διοργανώτρια καθώς και από τα πραγματικά δεδομένα του εν λόγω αγώνα δηλ ότι:
α) Το Φύλλο του Αγώνα είναι κανονικά υπογραμμένο από τον Διαιτητή, τους Βοηθούς Διαιτητές και τους Αρχηγούς των δύο (2) ομάδων.
β) Δεν υπάρχει υπογραφή Αρχηγού ομάδας στο Φύλλο Αγώνα με διατύπωση διαφωνίας ή επιφύλαξης.
γ) Δεν διατυπώνεται σε έκθεση εντεταλμένου (παρατηρητή αγώνα), οποιουδήποτε στοιχείου ως μέσου ανταπόδειξης των αναγραφόμενων από τον Διαιτητή στο Φύλλο Αγώνα.
δ) Δεν επιτρέπεται η αυτεπάγγελτη ή κατόπιν καταγγελίας εξέταση από την διοργανώτρια, της ορθότητας ή μη του αναγραφόμενου αποτελέσματος του αγώνα (παραπάνω παραγρ 3γ)
ε) Δεν υπάρχει συμπληρωματική έκθεση Διαιτητή, για οποιοδήποτε στοιχείο που έχει αναγραφεί στο Φύλλο Αγώνα
η διοργανώτρια ΕΠΣ Σάμου είχε την υποχρέωση να επικυρώσει το αναγραφόμενο στο Φύλλο Αγώνα αποτελέσμα χωρίς να δικαιούται να πράξει διαφορετικά, αφού οι κυκλοφορούσες φήμες δεν μπορούν, όπως προκύπτει από τα παραπάνω, σε καμία περίπτωση να αποτελέσουν λόγο για διαφορετική ενεργειά της από αυτή.
Γενικότερα το ποδόσφαιρο όπως και τα άλλα αθλήματα παντού διεξάγονται και τα αποτελέσματα των αγώνων κρίνονται, βάσει των νομιμοποιητικών εγγράφων, που προβλέπονται από τους Κανονισμούς λειτουργίας τους και ουδέποτε βάσει φημών, οι οποίες δεν λαμβάνονται υπόψη από τις διοργανώτριες αρχές.
ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια :