- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση
Για μεγέθυνση κάντε κλικ πάνω στην κάρτα
samos

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Τροπολογία για να πάρει αρμοδιότητες η ΟΔΠΕ!


Τροπολογία από τον βουλευτή Δωδεκανήσων ΠΑΣΟΚ, Ν. Ζωίδη, κατατέθηκε στη Βουλή (pics 3,4) προκειμένου στο νέο νόμο για τον αθλητισμό που θα πάει προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 1/2 να προβλεφθούν οι αρμοδιότητες της ΟΔΠΕ, όπως αυτές προβλέπονται από το νόμο 2725/99.

 Δηλαδή να ξαναπεράσει στα χέρια της ομοσπονδίας διαιτητών η επιμόρφωση και η παραγωγή διαιτητών. Μάλιστα, ο κ. Ζωίδης άρχισε να μαζεύει υπογραφές βουλευτών τπου θα στηρίξουν την τροπολογία του ώστε να τις καταθέσει στον αρμόδιο υπουργό.

 ΟΔΠΕ: Οι διαιτητές εκαπιδεύονται από ακατάλληλους και αναρμόδιους
Επιστολή (pics 1,2) με παρόμοιο αίτημα έστειλε προς την πρόεδρο της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής η ΟΔΠΕ. Σ' ένα σημείο της αναφέρει ότι "η ασάφεια που υπάρχει στο νόμο επέτρεψε να βληθεί καίρια το αυτοδιοίκητο στην οργάνωση της διαιτησίας του ποδοσφαίρου που προβλέπεται και ισχύει πάγια απο καταβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου" και συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι "εδώ και λίγο καιρό οι διαιτητές ποδοσφαίρου εκπαιδεύονται από αναρμόδιους και ακατάλληλους..."

 Ζωίδης: Οι διαιτητές είναι ανεπαρκώς προετοιμασμένοι
Ακολουθεί η πλήρης ομιλία του κ. Ζωίδη στη Βουλή στις 25/1 που αναφέρεται στη διαιτησία ποδοσφαίρου και στην ΟΔΠΕ

"Ήθελα να αναφερθώ σε ένα ειδικό θέμα, κύριε Υπουργέ, που έχει να κάνει με τη διαιτησία ποδοσφαίρου. Είναι γνωστό ότι με το άρθρο 29 του νόμου 3479/2006, καθιερώθηκε το αυτοδιοίκητο της Ε.Π.Ο., με αποτέλεσμα να υπάρξει μια ασάφεια όσον αφορά την τύχη του αυτοδιοικήτου ή της λειτουργίας της οργανωμένης διαιτησίας του ποδοσφαίρου, όπως αυτή εκφράζεται από την Ομοσπονδία Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος. Αναφέρομαι μόνο στη διαδικασία παραγωγής, επιμόρφωσης και στη λειτουργία σχολών διαιτησίας ποδοσφαίρου και όχι στη διαχείριση των διαιτητών που παραμένουν στην Ε.Π.Ο.

 Επειδή είχα μια κατ' ιδίαν συζήτηση με τον κ. Μπιτσαξή, θα ήθελα να κάνω μια διευκρίνιση. Δεν αναφέρομαι στα οργανωτικά των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, επαγγελματικού ή ερασιτεχνικού. Αναφέρομαι στη διαδικασία παραγωγής, επιμόρφωσης, λειτουργίας σχολών και εν πάση περιπτώσει, αξιολόγησης αυτών που λειτουργούν ως διαιτητές, γιατί μέχρι σήμερα, με την ισχύουσα ασάφεια, δεν ξέρουμε ποιος είναι αυτός που προσδιορίζει την ιδιότητα του διαιτητού σε κάποια άτομα, ποιος είναι αυτός που επιλέγει, ποιος είναι αυτός που αξιολογεί.

Προτίθεμαι, λοιπόν, κύριε Υπουργέ, να καταθέσω μια τροπολογία, όπου υπομημνίσκεται, απλώς, η ισχύς της κείμενης νομοθεσίας, όπως αυτή περιγράφεται στα άρθρα 43 και 43α του νόμου 2725/1999 που ισχύουν και σήμερα και αναφέρονται όχι στην οργάνωση ή στις επιλογές που θα κάνει η εκάστοτε διοργανώτρια Αρχή, αλλά στην διασφάλιση της αρτιότητας, της ποιότητας, τη δυνατότητα παραγωγής αξιόπιστων διαιτητών ποδοσφαίρου.

Όλοι έχουμε ζήσει, κύριε Υπουργέ, εξάρσεις του φαινομένου που προσπαθείτε να καταπολεμήσετε με το σημερινό σχέδιο νόμου και πολύ καλά κάνετε, που ανάγονται σε πλημμελείς διαιτησίες, σε αποφάσεις που παίρνονται στο γήπεδο από ανθρώπους που είτε είναι ανεπαρκώς προετοιμασμένοι είτε κάνουν λάθη διότι κάποιοι τους επέλεξαν, χωρίς να έχουν τα προσόντα που πρέπει να έχουν, για να λειτουργήσουν σωστά.

Έχω συζητήσει και με τους παράγοντες του Υπουργείου και με πολλούς συναδέλφους. Θέλω να διευκρινίσω, κ. Μπιτσαξή, το πού αναφέρεται αυτή η τροπολογία και ή θα γίνει αποδεκτή, με νομοτεχνική βελτίωση, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια ή παρακαλώ, κ. Υπουργέ, να γίνει μια συλλογή υπογραφών από συναδέλφους, να κατατεθεί ως τροπολογία και θα ήθελα να τη δείτε με ιδιαίτερη προσοχή και να την κάνετε αποδεκτή, όταν θα γίνει η συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου που σήμερα έχετε"

Δεν υπάρχουν σχόλια :