- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση
Για μεγέθυνση κάντε κλικ πάνω στην κάρτα
samos

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Πρωταθλητής 2011-2012 ο "Πολυκράτης

Παίδες Πολυκράτη και «Κωνσταντίνος» για 2η συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητές

Παρουσία 200 και πλέον θεατών έγινε στο κλειστό Βαθέος ο τελικός του final 4 πρωταθλήματος παίδων, όπου μετά από ένα πολύ καλό παιχνίδι ο Πολυκράτης κατέκτησε τη νίκη και ταυτόχρονα τον τίτλο για 2η συνεχόμενη χρονιά στην κατηγορία των παίδων

Το παιχνίδι στο 1ο δεκάλεπτο δεν ήταν και ότι καλύτερο για αυτό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από τις δύο ομάδες. Το άγχος του τελικού και η νευρικότητα και των δύο ομάδων που έκαναν μουδιασμένο ξεκίνημα, είχε σαν αποτέλεσμα το σκορ πέντε λεπτά από την έναρξη του αγώνα να είναι στο 1-1!!!. Από κει και πέρα πρώτος πήρε μπροστά ο Κούρος που με κοντρόλ μπάσκετ έλεγχε το παιχνίδι, ενώ το πείσμα των παικτών του Πολυκράτη να πετύχουν καλάθι και να βρεθούν μπροστά στο σκορ, τους οδηγούσε πολύ εύκολα στο λάθος. Και στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του αγώνα ήταν σχεδόν ίδια. Κοντρόλ μπάσκετ από τους παίκτες του Κούρου, γρήγορες επιστροφές που χαλούσαν τους όποιους αιφνιδιασμούς πήγαινε να βγάλει η ομάδα του Πολυκράτη. Έτσι το ημίχρονο βρήκε προηγούμενο τον Κούρο με 20-26.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Πολυκράτη έκανε κάτι που δεν είχε κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Να τρέξει. Έπαιρνε όλα τα αμυντικά ριμπάουντ και με κύριο εκφραστή των αιφνιδιασμών τους Αντωνούσο και Φουντουλάκο, έκανε άνω – κάτω την άμυνα του Κούρου, που σιγά – σιγά λόγω των φάουλ φθείρονταν, αλλά και γιατί δεν είχε τις αξιόπιστες λύσεις από τον πάγκο που θ’ ανέτρεπε το παιχνίδι. Το 3ο δεκάλεπτο ήταν αυτό που έκρινε τον αγώνα, αφού σ’ αυτό ο Πολυκράτης πήρε διαφορά 12 πόντων (17-05).

Στο 4ο δεκάλεπτο είδαμε την ύστατη προσπάθεια του Κούρου να επανακάμψει αλλά δεν μπορούσε να παίξει και την καλύτερη άμυνα διότι οι παίκτες του είχαν φορτωθεί με φάουλ και λόγω της κούρασής τους έκαναν εύκολα το λάθος. Ο Πολυκράτης έπαιξε αυτό που έπρεπε να παίξει για να κάνει συντήρηση στο σκορ.
Δίκαια πρωταθλητής ο Πολυκράτης που τουλάχιστον είχε την καλύτερη ομάδα τη φετινή αγωνιστική περίοδο, αλλά να μην ξεχνάμε ότι οι παίκτες είναι αρκετά χρόνια μαζί.

Αξιοθαύμαστη και η πορεία του Κούρου που παρότι νέα ομάδα, άρχιζε να παίζει μπάσκετ από το δεύτερο γύρο και μετά και πραγματικά μόνο μεγάλη επιτυχία θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η παρουσία του στον τελικό του final 4. Του αξίζουν συγχαρητήρια.
Η ομάδα του Πολυκράτη θα εκπροσωπήσει το Νομό στους προκριματικούς του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων που θα γίνουν στην Αθήνα το χρονικό διάστημα από 08 – 11/04/2012. Ο Πολυκράτης θ’ αντιμετωπίσει τις πρωταθλήτριες ομάδες από ΕΣΚΑΝΑ, ΤΕ Δωδεκανήσου, ΤΕ Χίου, ΤΕ Λέσβου.

Πολύ καλοί από τον Πολυκράτη οι Αντωνούσος – Πυργιώτης – Φουντουλάκος – Σίμος, ενώ από τον Κούρο οι Βουγαζιανός – Γεωργούδης – Σβεντζούρης – Χρυσάκης.

Τα δεκάλεπτα: 07-12, 20-26, 37-31, 51-43.
ΑΟ Πολυκράτης (Καραβασίλης): Σπηλιόπουλος 4, Κάσδαγλης, Καραθανάσης, Παπαχριστοδούλου, Σίμος 5, Νίτης 3, Βαλιδάκης, Αξιώτης, Βομβολάκης 3, Φουντουλάκος 9, Αντωνούσος 20, Πυργιώτης 7.

ΠΜΑΣ Κούρος (Βογιατζής): Χονδρογιάννης, Κούβαρης 2, Βουγαζιανός 14 (2), Χρυσάκης 6, Ανδρεαδάκης 2, Γεωργούδης 10, Σβεντζούρης 5, Μιχελίδης 2, Κίννας 2.
Διαιτητές: Πλατέλλα Διονυσία – Καραθανάσης Γιάννης.


ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

* Πλέον των 200 φιλάθλων παρακολούθησαν τον αγώνα μέσα σε κόσμια πλαίσια, με πολύ χειροκρότημα και ενθουσιασμό.

* Σύμμαχος και ο καλός καιρός αλλά και η ώρα του αγώνα, που οδήγησε στην αυθόρμητη προσέλευση.

* Οι «φανατικοί» του Κούρου είχαν μαζί τους και τύμπανο και έδιναν το δικό τους ρυθμό στην ομάδα τους.

* Βοηθός του coach Δημήτρη Βογιατζή, ο αδερφός του Κώστας που με την πολύτιμη εμπειρία του έδινε και αυτός τις κατευθύνσεις στους παίκτες της ομάδας.

* Από την τελευταία θέση των κερκίδων παρακολουθούσε τον αγώνα και ο coach της ανδρικής ομάδας του Πολυκράτη κ. Κώστας Ρουμελιώτης.

* «Αγρίμι» στο κλουβί του ο κ. Βαγγέλης Καρράς που έδινε τις δικές του οδηγίες από τη θέση που βρισκόταν. Ζούσε με αγωνία το κάθε λεπτό του αγώνα.

* Αρκετοί φίλοι του Πολυκράτη από το Πυθαγόρειο στις κερκίδες, έδωσαν και αυτοί τη δική τους μάχη. Τη μάχη της εξέδρας.

* Παρόντες στο γήπεδο και οι δύο πρόεδροι των ομάδων. Για τον Πολυκράτη ο κ. Βαγγέλης Χατζηελευθεριάδης και για τον Κούρο ο κ. Πάρης Παπαγεωργίου.

* Αναμνηστικά τρόπαια επέδωσε στους διαιτητές του αγώνα, εκ μέρους της ΤΕ ΕΟΚ Σάμου, ο διαιτητής κ. Ανδρέας Βαρδίκος.

* Άψογη στα καθήκοντά της η Γραμματεία του αγώνα (κ. Θάνος – Φουρνιώτης – Σιγανός – Μανωλιάδης).

* Την απονομή στην ομάδα του Κούρου έκανε ο κ. Βαγγέλης Μαούνης και στον Πολυκράτη ο κ. Δημήτρης Θάνος, αντιπρόεδροι της ΤΕ ΕΟΚ Σάμου.

* Αφήσαμε για τελευταίο το κυριότερο. Το πρωτάθλημα αφιερώθηκε απ’ όλη την ομάδα του Πολυκράτη στον μεγάλο «απόντα» Κωνσταντίνο Κοϊμτζή, κάτι που με την πράξη τους τα παιδιά έδειξαν ότι δεν τον ξέχασαν, Άλλωστε το μπλουζάκι που φόραγαν στο τέλος το μαρτυρούσε.
«Κωνσταντίνε θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας»
Πηγή   http://samosbasket.gr/
Radiocafe

Δεν υπάρχουν σχόλια :