- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση
Για μεγέθυνση κάντε κλικ πάνω στην κάρτα
samos

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Αποκλειστική Συνέντευξη του νέου προέδρου της ΕΠΣ Σάμου Νικ. Βακάλη στο Samossport.

1)Κύριε  Βακάλη  είστε  ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου  . Θα θέλαμε να μας πείτε δυο λόγια για την ενασχόλησή σας με το  ποδόσφαιρο και την απόφαση να ασχοληθείτε και με τα διοικητικά της ΕΠΣ ;  
Κύριε  Οικονόμου, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ένα πάθος πάντα είχα. Το ποδόσφαιρο. Το υπηρέτησα περνώντας απ όλες τις θέσεις, δηλαδή  σαν ποδοσφαιριστής, για λίγο και κατ ανάγκη προπονητής, παράγοντας και πάντα ανιδιοτελώς, αφιερώνοντας αμέτρητες ώρες . Η δε ενασχόληση μου με την ΕΠΣ ΣΑΜΟΥ, ήρθε και πάλι κατ΄ ανάγκη, πριν τρία περίπου χρόνια. Η ενασχόληση μου με τα διοικητικά της ‘Ένωσης αυτά τα τρία χρόνια ,με ωρίμασε σαν άνθρωπο, με έκανε πιο υπεύθυνο, αναγνωρίζοντας πολλές λανθασμένες προσωπικές συμπεριφορές του παρελθόντος και επειδή ειλικρινά, λατρεύω το ποδόσφαιρο και επειδή θέλω να προσφέρω, αποφάσισα να συνεχίσω για όσο μπορώ ακόμα να ασχολούμαι με αυτό.

2)Ποιες είναι οι πρώτες κινήσεις που θα κάνατε ως νέος  πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου;
Οι πρώτες κινήσεις, που ήδη έχουν γίνει, αφορούν στην οικονομική αυτοτέλεια της Ένωσης, με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή των προσεχών πρωταθλημάτων ,αλλά και την απρόσκοπτη λειτουργία και επιβίωση  της ίδιας της ΕΠΣ.

3)Τι πρέπει να γίνει κατά τη γνώμη σας  για να δει το Σαμιακό ποδόσφαιρο μεγαλύτερη  πρόοδο ;
Δεν είναι ένα, αλλά πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε να δει το ποδόσφαιρο μας πρόοδο. Θα σταθώ στο βασικότερο που για μένα είναι, ότι πρώτα και πρώτοι απ όλα και απ όλους, πρέπει εμείς οι ίδιοι που ασχολούμαστε μ αυτό, δλδ ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες, διαιτητές, δημοσιογράφοι, ΕΠΣ, να σταματήσουμε να το απαξιώνουμε. Είναι κοινός σκοπός αυτό που λέω και βασικό και κύριο στοιχείο για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο.

 4) Έχετε σκεφτεί να κάνετε κάποιες αλλαγές στα  πρωτάθλημα της  Σάμου;
Όνειρα και σκέψεις υπάρχουν κύριε Οικονόμου, αλλά οι εποχές και οι συγκυρίες δεν βοηθούν. Νομίζω ότι κάτω από τις επικρατούσες οικονομικές συνθήκες δεν μπορούμε να μιλάμε για αλλαγές. Θα είναι ευχής έργο και επιτυχία αν καταφέρουμε να διεξαχθούν ομαλά τα πρωταθλήματα μας την επομένη αγωνιστική περίοδο και όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση, τότε ίσως μπορούμε να πούμε περισσότερα πάνω σ αυτό το θέμα.

5) Στο προηγούμενο Δ.Σ. ήσασταν αντιπρόεδρος,  πως αντεπεξέρχεται  η ΕΠΣ  στα έξοδα παίρνατε  τις τακτικές επιχορηγήσεις από την ΕΠΟ;
Καλή ερώτηση.  Επιχορήγηση 2010 περίπου 42000 euro,2011: περίπου 23000  και φέτος έχουμε πάρει μόλις δυο δόσεις (η τελευταία  χθες…) των 44ΟΟ περίπου ,υπόλοιπο της επιχορήγησης του 2011.Και έχουμε ακόμα οφειλόμενα απ το 2011. Για το 2012, δεν ξέρω αν και πότε θα πάρουμε κάτι. Και πρέπει εδώ να αναφέρω, ότι ο μέσος όρος του μηνιαίοι κόστους λειτουργίας της ένωσης είναι περίπου 5500 euro (μισθοδοσία υπαλλήλου, προπονητή, λειτουργικά έξοδα, οδοιπορικά ομάδων Σάμου, Ικαρίας, αποζημιώσεις γιατρών και διαιτητών, πρωταθλημάτων υποδομής, προπονήσεις Μ.Ο κ.λπ). Μπορεί λοιπόν ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα του και να καταλάβει και την σημασία αυτών που ανέφερα στις προηγούμενες ερωτήσεις σας.

6) Ομάδες Α΄& Β΄ κατηγορίας λόγω οικονομικής κρίσης   κινδυνεύουν να μην  κατέβουν στα πρωτάθλημα. Τι θέση θα πάρετε και πώς θα μπορέσετε να βοηθήσετε;
Θα είναι μεγάλη μας επιτυχία κύριε Οικονόμου, με τις επικρατούσες συνθήκες, αν καταφέρουμε να μπορέσουμε να διαθέσουμε τις ίδιες παροχές, που διαθέταμε έως τώρα στις ομάδες μας, (δλδ, εισιτήρια, διαιτησίες και γιατρούς υποδομής). Δυστυχώς.

 7) Το μέσο μεταφοράς από και προς Ικαρία και Φούρνους είναι μεγάλο πρόβλημα και  ταλαιπωρία σκέφτεστε να  προσπαθήσετε να  αντικατασταθεί  το παρών μέσο με κάποιο άλλο π.χ.  δελφίνι ;
Κύριε Οικονόμου, όπως είναι γνωστό ,δεν είναι θέμα ΕΠΣ, το είδος του πλοίου που εκτελεί τα παραπάνω δρομολόγια. Είναι επιδοτούμενη γραμμή, που ανατίθεται απ το αρμόδιο υπουργείο, κατόπιν μειοδοτικού διαγωνισμού .Πουθενά και σε τίποτα, που αφορά αυτό το θέμα  μπορεί να επέμβει δυστυχώς, η ένωση μας. Μακάρι να περνούσε απ το χέρι μας.  Αλλά αν δούμε και γενικότερα το συγκοινωνιακό πρόβλημα των νησιών μας, βλέπουμε ότι η απαξίωση της πολιτείας είναι γενικευμένη και δεδομένη.

 8) Ο  Σ.Δ.Π Σάμου μέσω δελτίου τύπου  σας έκανε  άνοιγμα συνεργασίας. Πώς σκέφτεστε να το αξιοποιήσετε ;
Η διαιτησία είναι βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι του ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς διαιτητές, αλλά  και διαιτητές χωρίς ποδόσφαιρο. Η διαιτησία και οι διαιτητές, δεν είναι εχθροί μας, δεν είναι απέναντι μας. Είναι πλέον, κομμάτι της ΕΠΣ .  Αν αυτό το καταλάβουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι και υπάρξει αλληλοσεβασμός, τότε όλα θα πάνε καλά. Φυσικά και θα αποδεχτώ και εγώ αλλά και το Δ/Σ ,το άνοιγμα (όπως το χαρακτηρίζεται) συνεργασίας και ειλικρινά  χαίρομαι και τους ευχαριστώ γι αυτό. Άλλωστε και η έως τώρα συνεργασία μας με τον σύνδεσμο, δεν νομίζω να είχε ιδιαίτερα προβλήματα, πλην ελάχιστων περιπτώσεων και που δεν αφορούν εν ενεργεία διαιτητές, αλλά κάποιες γραφικές περιπτώσεις, ανάξιες λόγου. Με τα ενεργά και αναγνωρισμένα μέλη της τοπικής μας διαιτησίας, η συνεργασία  ήταν καλή. Θα προσπαθήσουμε να γίνει ακόμα καλύτερη, προς  όφελος και των διαιτητών αλλά και των ομάδων. Κάναμε έως τώρα δυο σχολές ,θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και άλλες και τους υπόσχομαι ότι θα κάνουμε επιμορφωτικά σεμινάρια αλλά και θα προσπαθήσουμε να αμβλύνουμε την αδικία που υφίστανται οι κατά καιρούς αξιολογημένοι σε ανώτερες κατηγορίες ,μη οριζόμενοι. Αν δούμε, ότι κάποιοι πραγματικά αξίζουν, (και υπάρχουν τέτοια παιδιά), θα σταθούμε διπλά τους στο δίκαιο αίτημα τους.

9)Το γηπεδικό είναι ένα ζήτημα που «ταλανίζει» εδώ και χρόνια τη Σάμο και πρέπει να δοθεί λύση;
Κύριε   Οικονόμου, τι να πρωτοπεί κάνεις για αυτό το θέμα? Δεν νομίζω να έχει κάποιος παράπονο, από τις ενέργειες της ΕΠΣ ,πάνω σ αυτό το θέμα και αναφέρομαι στο προηγούμενο Δ/Σ. Το ίδιο , αλλά και περισσότερο πιεστικό, υπόσχομαι ότι θα είναι και το νέο Δ/Σ, προς πάσα κατεύθυνση. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ. Τίποτα άλλο προς το παρόν. Απλά λίγη υπομονή, να δούμε αν κάποιες υποσχέσεις  πραγματοποιηθούν.
Η πάγια και αδιαπραγμάτευτη θέση της προηγούμενης αλλά και της νυν διοίκησης, της ΕΠΣ  Σάμου ,σχετικά με αυτό το θέμα είναι η εξής…
Αποκατάσταση των υποτιθέμενων γηπέδων Σάμου και Πυθαγορείου ώστε να γίνουν πραγματικά γήπεδα, πλαστικός χλοοτάπητας σε Κοντακαΐικα, Αγ. Κήρυκο και Εύδηλο και συντήρηση του σταδίου Καρλοβάσου ώστε να μην καταστραφεί το στολίδι αυτό. Αυτές είναι οι προτεραιότητες. Δεν λέμε να γίνουν όλα ταυτόχρονα. Δεν γίνεται, δεν είμαστε παράλογοι. Αλλά θέλουμε να υπάρξει σχεδιασμός και εμπιστοσύνη . Και έως τώρα δεν έχει υπάρξει τίποτα από τα δυο. Ούτε σχεδιασμός από την τοπική αυτοδιοίκηση, ούτε εμπιστοσύνη απ όλους εμάς που ασχολούμαστε με τον αθλητισμό, προς την τοπική αυτοδιοίκηση. Και πως θα μπορούσε να υπάρξει ,άλλωστε…..

 10) Κλείνοντας  θα θέλαμε να στείλετε ένα μήνυμα προς όλους όσους ασχολούνται με το τοπικό ποδόσφαιρο.
Αυτό που θα ήθελα να πω είναι, ότι είναι κατανοητό πια νομίζω, ότι έρχονται δύσκολες μέρες σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Το ίδιο θα συμβεί και σε ότι αφορά  το άθλημα  που όλοι αγαπάμε. Πρέπει, οι εμπλεκόμενοι, να είμαστε όλοι ένα, μια γροθιά και μονοιασμένοι, να παλέψουμε για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε. Ευχή είναι αυτό κύριε Οικονόμου. Ευχή και παράκληση.  Σας ευχαριστώ πολύ.


1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

pos k edose synenteyxh o nikos? aytos oyte fotografia den vgainei. mpravo n.oikonomoy. k mpravo k ston niko.sigxaritiria gia tin eklogh toy par olo poy h omada moy den ton psifise,omologo oti to axize na ginei proedros kai einai o monadikos poy asxoleitai k h monadikh elpida. makari na ta paei kala k na exei thn voithia olon mas.