- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση
Για μεγέθυνση κάντε κλικ πάνω στην κάρτα
samos

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

ΜΠΑΣΚΕΤ
Τελικά στον Πολυκράτη τι γίνεται;
Από  www. samosbasket.gr
Τελειωμό φαίνεται να μην έχουν οι αποχωρήσεις από την ομάδα μπάσκετ του Πολυκράτη. Μια ομάδα που τουλάχιστον πέρσι αν και με τα τόσα προβλήματα ρόστερ που αντιμετώπιζε, μας είχε συνηθίσει να παίζει όμορφο μπάσκετ και να παλεύει όλα τα παιχνίδια.

Φαίνεται όμως ότι αυτός ο κορμός της ομάδας δεν θα υπάρχει την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο και όλα δείχνουν ότι μάλλον θα δούμε έναν διαφορετικό Πολυκράτη. Ήδη ένας από τους καλύτερους παίκτες της περσινής σεζόν ο Γιώργος Αλεξίου, ανακοινώθηκε ως μεταγραφή από τον Ιωνικό Νικαίας, έναν Ιωνικό που θα είναι φέτος αντίπαλος του Πολυκράτη. Βέβαια ο Αλεξίου ήταν «λαχείο» για τον Πολυκράτη, εφόσον υπηρετούσε τη θητεία του στο νησί κι έτσι ο Πολυκράτης κέρδισε πάρα πολλά από τη συμμετοχή του στην ομάδα. Ο Αλεξίου που έδωσε τον καλύτερό του εαυτό ώστε η ομάδα του Πυθαγορείου να παραμείνει στην κατηγορία.

Ο Στέργιος Μυτιληνού, αν και τα τελευταία 2 χρόνια, ως παίκτης του Πολυκράτη, τόσο στους αγώνες μπαράζ (2010-2011), όσο και στην Γ΄Εθνική κατηγορία (2011-2012), βοήθησε τα μέγιστα και σύμφωνα με ψηφοφορία βγήκε ο πολυτιμότερος παίκτης του Πολυκράτη, δεν θα είναι στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας του Πυθαγορείου την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, διότι σύμφωνα με δήλωσή του αποχωρεί από την ομάδα. Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Θέλω να ανακοινώσω το τέλος της συνεργασίας μου με τον Α.Ο. ΠΟΛΥΚΡΑΤΗ μετά από δύο επιτυχημένες χρονιές. Την πρώτη μου χρονιά καταφέραμε μετά από 14 χρόνια η ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα και να ανέβει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Γ' Εθνική, την δεύτερη χρονιά καταφέραμε να παραμείνουμε στην Γ' Εθνική κάτι το οποίο πολύ λίγες νησιώτικες ομάδες το έχουν καταφέρει. Στον Α.Ο.Π. πήγα σαν φίλος και φεύγω σαν φίλος και οι λόγοι είναι καθαρά οικογενειακοί και επαγγελματικοί, μιας και το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής έχει πολλές απαιτήσεις (προπονήσεις, ταξίδια κ.α.) και δεν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω όπως θα ήθελα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίχτες μου, τον προπονητή μου και ειδικά τον έφορο της ομάδας τον κ. Γιώργο Αντωνούσο που ήταν κοντά στην ομάδα στα δύσκολα και σε εμένα προσωπικά. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα και να έχει μια καλή πορεία στο νέο πρωτάθλημα. Όσον αφορά κάποιες οφειλές με έχει διαβεβαιώσει ο πρόεδρος της ομάδας κ. Βαγγέλης Καρράς και ο ειδικός γραμματέας κ. Σπύρος Φουντουλάκος ότι τις επόμενες μέρες θα τακτοποιηθούν και τους ευχαριστώ γι'αυτό.
Με εκτίμηση Στέργιος Μυτιληνού."

Μυστήριο (;) φαίνεται ν’ αποτελεί και η περίπτωση του Βαγγέλη Τσουρή, που οι πληροφορίες μας θέλουν τον παίκτη να μη συνεχίζει την επόμενη χρονιά στον Πολυκράτη. Σιγή ιχθύος και από την μεριά του παίκτη, αλλά και από την πλευρά της διοίκησης. Μακάρι να διαψευσθούμε

Φυσικά παρελθόν αποτελούν και οι παίκτες που ήταν εκτός Σάμου και αναφερόμαστε στους Κρασσόπουλο Πέτρο και Πρόκο Δημήτρη.

Ο Νικολαϊδης Αργύρης έχει ήδη πάρει μεταγραφή για την ομάδα του Καρλοβάσου (άλλωστε είχε κόψει τον ομφάλιο λώρο με την ομάδα του Πολυκράτη εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα).

Επίσης η συζήτηση που γινόταν τώρα τελευταία στους μπασκετικούς κύκλους του νησιού, ότι ο μέχρι πρότινος αρχηγός του Πολυκράτη Καραβασίλης Γιάννης έχει ήδη υπογράψει στο Καρλόβασι, τελικά επιβεβαιώθηκε και είναι πραγματικό γεγονός. Η αποχώρησή του αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο την περιφέρεια του Πολυκράτη.

Ο Παναγιώτου Βασίλης έχει ήδη αποχωρήσει από πέρσι (δεν τελείωσε το πρωτάθλημα) λόγω προσωπικών του προβλημάτων. Και κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να πεί τι θα γίνει στην περίπτωση του Κώστα Μιχέλη.

Κι έτσι πάμε στα σίγουρα μέχρι στιγμής. Ο Μίλτος Καποτάς που συνεχίζει κανονικά και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, ο Κώστας Σημαντήρας, η μεταγραφή του Πολυκράτη από την Αναγέννηση Αντώνης Τσαρδούλιας, ο Ανδρέας Σπηλιόπουλος που μετά από ένα χρόνο απουσίας γυρίζει πάλι στην ομάδα και φυσικά οι μικροί Μάνος Αντωνούσος, Παναγιώτης Ταγκλής, Γιώργος Σίμος και Λευτέρης Πυργιώτης.

Όπως τουλάχιστον γίνεται κατανοητό η ομάδα χρειάζεται άλλους 7-8 παίκτες για να μπορέσει να σταθεί με αξιώσεις στην κατηγορία. Το γνωρίζει (;) η διοίκηση και θα πρέπει να κάνει γρήγορα βήματα ώστε η ομάδα να έχει ένα αξιόλογο ρόστερ. Αν δεν θέλει από πολύ νωρίς να μπει σε περιπέτειες. Και φυσικά δεν είναι μόνο οι μεταγραφικές κινήσεις. Είναι και οι καλές σχέσεις που θα πρέπει να έχουν αυτοί που ασχολούνται με το τμήμα του μπάσκετ. Είναι ότι πιο τραγικό να τους χωρίζουν μικρολεπτομέρειες, έπειτα από μια χρονιά που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Και φτάσαμε στο θέμα του προπονητή. Ύστερα από συζητήσεις που έγιναν φαίνεται ότι τελικά το ΔΣ και ο προπονητής δεν βρήκαν τη χρυσή τομή κι έτσι ο Πολυκράτης πιθανόν βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητή. Thats life που λέει και ο Frank Sinatra.
Εκτός κι αν…………

Δεν υπάρχουν σχόλια :