- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση
Για μεγέθυνση κάντε κλικ πάνω στην κάρτα
samos

Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

Δήμος Ικαρίας: Έκκληση συνδρομής για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων

Νέα παρέμβαση προς κάθε υπεύθυνο από τον Δήμο Ικαρίας για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Άγιος Κήρυκος 8/06/2015
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Αρ. Πρωτ: 4342
ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ: Άγιος Κήρυκος Ικαρία
Τ.Κ.83300
Τηλ. : 2275350401 – 412
Fax : 2275022215
Email: spanouk@dimosikarias.gr
  ΠΡΟΣ: 
Υπουργείο Πολιτισμού, παιδείας & θρησκευμάτων         
 (Γραφείο Υφυπουργού Σ. Κοντονή )
 Γενική γραμματεία αθλητισμού
(Γραφείο Γ. Γ κ. Ιούλιου Συνοδινού ) ΚΟΙΝ: 
1) Βουλευτή Σάμου                                                                                                         
2) Κοινοβουλευτικές Ομάδες    
3) Μ.Μ.Ε                                                                                    
Θέμα : Έκκληση συνδρομής για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων
Σχετικά: Α) Έγγραφο δήμου Ικαρίας Α.Π : 1606 – 10/3/2015, Β) Έγγραφο δήμου Ικαρίας Α.Π : 2488- 17/4/2015
Αξιότιμοι κύριοι
Επανερχόμαστε μετά την συνάντηση που είχαμε στο υπουργείο σας, κατά την οποία σας ενημερώσαμε για τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του Δήμου Ικαρίας, σχετικά με τις υποδομές και τις δραστηριότητες που αφορούν τον αθλητισμό, επιδιώκοντας την δημιουργική συνεργασία μας στην επίλυση τους.
Ο Δήμος Ικαρίας όπως σας ενημερώσαμε διαθέτει τρία γήπεδα ποδοσφαίρου (τα δυο είναι ίσως τα τελευταία χωμάτινα στην χώρα) – ένα κλειστό γυμναστήριο –ένα 5χ5 – δυο ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, που παρουσιάζουν σήμερα προβλήματα στην λειτουργία τους. Προβλήματα, που αφορούν την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία τους λόγω της έλλειψης συντήρησης, εξ αιτίας της μηδενικής οικονομικής ενίσχυσης στον Δήμο μας από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Κρίνοντας την «επένδυση» στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό σημαντική μας προτεραιότητα, γιατί η έννοιά του είναι συνυφασμένη με την εξέλιξη και υγιή ανάπτυξη του ανθρώπου σε μια κοινωνία, χωρίς διακρίσεις και κατηγοριοποιήσεις σε ανώτερους και κατώτερους.
Ιεραρχήσαμε τις ανάγκες μας στοχεύοντας αρχικά στην συντήρηση, βελτίωση και ανάπτυξη των ήδη υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων και εν συνεχεία στην μελέτη και τον προσδιορισμό κατασκευής νέων. Σε αυτά τα πλαίσια είναι επίσης αναγκαία η μέριμνα για τη βελτίωση και συντήρηση των σχολικών αθλητικών εγκαταστάσεων που είναι εγκαταλειμμένες η ανύπαρκτες.
Με βάση αυτή την ιεράρχηση διεκδικούμε:
Την Ολοκλήρωση των έργων που αφορούν τις υποδομές στα ανοικτά γήπεδα (Συνθετικοί χλοοτάπητες στα γήπεδα ποδοσφαίρου Αγιου Κηρύκου και Ευδήλου, κατασκευή αποδυτηρίων στο γήπεδο Ραχών)
Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση για την εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων, προκειμένου οι υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Ικαρίας (Γήπεδα, γυμναστήρια, σχολικοί χώροι και αίθουσες). Εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν και αγωνίζονται τα 5 ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία του νησιού μας, να είναι κατάλληλες για χρήση και αγώνες.
 Κατασκευή νέου κλειστού Γυμναστηρίου στην βόρεια Ικαρία, με βάση τις μελέτες που έχει στην διάθεση του ο Δήμος .
Ευελπιστώντας ότι θα λάβετε υπ’ όψιν σας τα αιτήματα μας,
σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε .
Με Εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Ικαρίας
Στέλιος Σταμούλος

Συνημμένα:
Η με αρ. 38/2014 μελέτη του έργου: «Εγκατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο Αγ. Κηρύκου», συνολικού κόστους 261.918,45€.
Η με αρ. 39/2014 μελέτη του έργου: «Εγκατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο Ευδήλου», συνολικού κόστους 264.257,59€.
Ο προϋπολογισμός του έργου: «Κατασκευή αποδυτηρίων γηπέδου Ραχών », συνολικού κόστους 82.900 €. (Πηγή http://ikariaki.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια :