- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση
Για μεγέθυνση κάντε κλικ πάνω στην κάρτα
samos

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Μιχάλης Θάνος στο basketworld.gr:

"Οι απαντήσεις θα δοθούν στα δικαστήρια!" 
Το basketworld.gr σας παρουσιάζει έγκαιρα και έγκυρα τις εξελίξεις σχετικά με το... τρίτο ημίχρονο του επεισοδιακού αγώνα: Πολυκράτης - Μίλωνας. Κι επειδή δεν μας αρέσει να καλύπτουμε τα γεγονότα μονόπλευρα σας παραθέτουμε τη θέση του τεχνικού των Σαμιωτών, Μιχάλη Θάνου, που μέχρι χθες το βράδυ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, όπως μπορείτε να δείτε και στη σχετική φωτογραφία.
Αναλυτικά τα λεγόμενα του έμπειρου κόουτς:
"Πιστεύω πως πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο. Η όποια αντιδικεία του αθλητή νούμερο 15 Κρασόπουλου με την ομάδα, σε σχέση με την περσινή του παρουσία, δεν μας αφορά και σίγουρα δεν δικαιολογεί τη συμπεριφορά και τις χειρονομίες του. Αλλά πέρα από αυτό, πώς είναι δυνατόν να βλέπει ένα γήπεδο πως πάω να δώσω το χέρι μου στον αθλητή με τον αριθμό 8 (σ.σ. Νάσος Μέντζος) κι αυτός να μου δίνει κουτουλιά; Πώς γίνεται αυτός ο παίκτης να φωνάζει σε ένα γήπεδο θα σας γα... τα σπίτια Κ...τουρκοι, ανήμερα της επετείου 100 χρόνων από την απελευθέρωση του νησιού και την ένωσή του με την Ελλάδα;
Επειδή υπάρχει ευαισθησία σχετικά με αυτό το θέμα, κι επειδή ζω καθημερινά τους κατοίκους του νησιού, είναι πιο Έλληνες από πολλούς. Δεν μπορείς, λοιπόν, να μπαίνεις και να τους τους μιλάς ρατσιστικά. Οι αγώνες του Πολυκράτη είναι το... θέατρο της Κυριακής για τον κόσμο, που έρχεται και στηρίζει την ομάδα.
Δεν είναι δυνατόν ο Κρασόπουλος και ο... αθλητής με τον αριθμό 8, τον οποίο δεν γνωρίζω, να προκαλούν συνεχώς, με χυδαίο τρόπο. Και αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι το θράσος, που υπάρχει, καθώς κάνουν προσπάθεια να καλύψουν το σκηνικό, βγαίνοντας και κάνοντας δηλώσεις. Οι απαντήσεις, λοιπόν, θα δοθούν στα δικαστήρια. Με πολύ απλά μαθηματικά, δεν γίνεται οι 400 να έχουν άδικο και οι 10-12 δίκιο! Λένε ότι έσπασαν τα τζάμια των αποδυτηρίων, αλλά δεν λένε πως βγήκε ο... 15 και έκανε άσεμνες χειρονομίες. Δεν είναι του χαρακτήρα μου και του ήθους μου να καταγγέλλω και να κατηγορώ συναδέλφους, οπότε δεν θα επεκταθώ σε αυτό. Το πιο εύκολο είναι να βγαίνουμε και να μιλάμε. Ήρθε ο Ηλίας ο Βουρλίτης στο τέλος και μου ζήτησε προσωπική χάρη να σταματήσει το περιστατικό εδώ και να μην χάσουν την πτήση τους. Κι έτσι ο Μέντζος δεν πέρασε αυτόφωρο. Όμως όλα έχουν και τα όριά τους.
Και φυσικά, δεν θα υπήρχε περιστατικό, αν δεν προκαλούσε ο εν λόγω παίκτης. Είναι κλειστό το μάτι μου και υπάρχουν χαρτιά απ' το νοσοκομείο που αποδεικνύουν ότι νοσηλεύτηκα. Βγήκα χθες το βράδυ με προσωπική μου ευθύνη. Το αιμάτωμα που υπάρχει στο δεξί μου μάτι είναι εμφανές. Δεν θα κινδυνεύσω να χάσω το μάτι μου, εξαιτίας του κάθε τυχάρπαστου. Και επίσης είναι απαράδεκτο το να λες Τούρκους αυτούς που σε προστατεύουν. Όταν πίνουμε τον καφέ μας εδώ βλέπουμε την τουρκική σημαία και ο συγκεκριμένος κύριος δεν μπορεί να καταλάβει πόση ευαισθησία υπάρχει στο συγκεκριμένο θέμα.
Σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορέσει ένας αθλητής να προσβάλει την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου νησιού. Δεν βρίσκω το λόγο μια ομάδα που κέρδισε να προκαλέσει επεισόδια, ενώ σε προηγούμενη ήττα στον Εργοτέλη η ομάδα χειροκροτήθηκε. Επίσης, ποτέ δεν έχει αναφερθει ότι υπήρξε πρόβλημα φιλοξενίας. Το φύλλο αγώνα είναι... λευκό, ενώ υπάρχει μαρτυρία για όλα τα γεγονότα από τη γραμματεία και τον γυμνασίαρχο. Σύντομα, θα υπάρξει και η επίσημη θέση του συλλόγου που ετοιμάζει μέσω δικηγόρου σχετική ανακοίνωση".
*Αξίζει να αναφερθεί πως είχαμε επικοινωνία με τον αθλητή του Πολυκράτη, Νίκο Λαγουδάκη, που μας επιβεβαίωσε σε απόλυτο βαθμό τα λεγόμενα του προπονητή του.
*Στο γήπεδο υπήρχε  αστυνομική δύναμη.
Νίκος Βαγγέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια :